Yandex Metrica

Cepheye dev sevkiyat! ABD obüsleri böyle görüntülendi...

Cepheye dev sevkiyat! ABD obüsleri böyle görüntülendi...

Son dakika gelişmesi... Polonya'nın Almanya sınırına yakın Legnica kentinde trenlere yüklenmiş çok sayıda ABD obüsünün doğuya doğru sevk edilmesi görüntülere yansıdı.

Savunma

23.01.2024, 18:21

Ukrayna ile Rusya arasında gerilim günden güne artarken Polonya topraklarından gelen bir görüntü, cephenin ABD tarafından tahkim edilmekte olduğu iddialarını güçlendirdi. 

Polonya-Almanya sınırına yakın Legnica kentinde trenlere yüklenmiş yüzlerce obüsün doğu bölgelerine sevk edildiği görülüyor. Rusya ile ittifak kurmuş Belarus'la bir süredir göçmen problemi yaşayan Polonya'nın sözkonusu obüsleri göçmenlere karşı kullanması düşünülümeyeceğinden geriye tek bir ihtimal kalıyor: Ukrayna.


Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi... Haberi Görüntüle


Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

PALADİNLER CEPHEYE Mİ?

ABD'nin aynı zamanda Ukrayna ile de komşu olan Polonya topraklarını kullanarak Rus işgalindeki bölgeleri 155 mm'lik topçu sistemi M109A7 Paladin sınıfı obüslerle tahkim ettiği sanılıyor. Legnica'dan yansıyan görüntüler yüzlerce Amerikan obüsünün trenlerle doğu bölgelerine sevk edildiğini gösteriyor. 

Rusya'nın 92 binden fazla asker yığdığı Ukrayna sınırında ocak ayı içerisinde bir savaş başlatmayı planladığı iddia edilmişti. Kremlin ise bu iddiaları yalanlayarak asıl Ukrayna tarafının saldırı hazırlığı yaptığını ileri sürmüştü. 

Ukrayna-Rusya cephe hattına gönderildiği sanılan Paladin sınıfı obüsler asgari 24 km uzaklıktaki menzili ateş altına alabiliyor. Sıralı atış yapılmaması halinde menzil 30 km'ye kadar çıkabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading