Yandex Metrica

Cephede kararı Bayraktar TB2 verir! Tüm dünyanın gözü oraya çevrildi

Cephede kararı Bayraktar TB2 verir! Tüm dünyanın gözü oraya çevrildi

Savaş ihtimalinin her geçen gün arttığı Rusya-Ukrayna sınırında gözler Türk SİHA'larına çevrildi. Analizlere göre Kiev'in elindeki Bayraktar TB2'ler savaşın sonucuna etki edebilir.

Savunma

23.01.2024, 18:31

Ukrayna sınırına yoğun askeri yığınak yapan Rusya'nın bu ülkeyi işgal ihtimali her geçen gün artıyor. Savaş patlak vermesinin artık an meselesi olduğu bu ortamda tüm dünyanın gözü Ukrayna ordusunun elindeki Türk SİHA'larına çevrildi. Kiev'in Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2'lerin Rus güçlerine ağır kayıplar verdirebileceği konuşuluyor. 

Asiatimes internet sitesinde yayınlanan Stephen Bryen imzalı makalede "Ukrayna savaşını kimin kazanacağına Türk insansız hava araçları karar verecek" denildi. 

Libya, Azerbaycan ve Suriye'de bu araçların Rus hava savunma sistemlerine büyük zarar verdiği hatırlatılan yazıda bir yandan da Rusya'nın 'şimdiye kadar çok sayıda Bayraktar vurmayı başardıkları' iddiaları anımsatıldı. 

İki ülke arasındaki üstünlük savaşının nasıl sonuçlanacağı şu günlerde adeta 'bahis' mevzusu haline gelmiş durumda. Rusya, cephede Bayraktar TB2'leri durdurmak için etkili bir çözüm geliştiremezse bu durum Kremlin'e pahalıya mâl olacak. 

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

RUSLAR TAM TERSİNİ İDDİA EDİYOR

Öte yandan, bir süredir TB2'lere karşı çeşitli çözümler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Rus medyası ise savunma gazetecilerine uçuk gelen çeşitli iddialar ortaya atıyor. 

Russia-1 TV kanalında dile getirilen şu iddia onlardan biri: "Pantsir-S şimdiye dek Libya ve Suriye'de 40'tan fazla Bayraktar düşürdü." 

Haberde görüşlerine yer verilen Rus Hava Kuvvetleri personeli Yuri Muravkin, Bayraktar TB2'lerin Pantsir hava savunma sistemleri için gayet kolay hedef olduğunu ileri sürüyor. 

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

TAKİP ETTİNİZ, O HALDE NASIL VURABİLDİ?

İdlib'de Türk SİHA'larını kalkış yaptıktan üsse inene dek takip edebildiklerini söyleyen Rus uzmanlar, Suriye ve Azerbaycan'da pek çok Rus menşeili sistemin üstelik radarları açıkken neden 'av' olabildiğine açıklık getiremedi. 

Şimdiye dek 40 adet Türk SİHA'sı düşürdüklerini iddia eden Ruslar, birkaç görsel dışında bu veriyi destekleyebilecek kadar görüntü yayınlayamadı. 

Rus ordusu benzer durumun Donbass'ta da geçerli olduğunu, bölgede uçan SİHA'ları gerçek zamanlı olarak takip edebildiklerini ileri sürüyor. Durumun ne yönde gelişeceği ancak bölgede bir savaş patlak verdiğinde net olarak anlaşılacak. 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

O BİR PANTSIR KATİLİ!


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading