Yandex Metrica

Bunu Kıbrıs Rumları söylüyor: Karpaz ve Geçitkale sayesinde o bölge Türklerin olacak

Güney Kıbrıs merkezli Simerini gazetesinde yayınlanan makale, 'Hızlı Taarruz Grubu' kurulacak Karpaz Deniz Üssü ile Geçitkale Hava Üssü'nün Doğu Akdeniz'de ne gibi jeostratejik sonuçlar doğuracağını çarpıcı ifadelerle ortaya koydu.

Savunma

18.03.2024, 01:59

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamleleri Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Simerini gazetesinde çarpıcı ifadelerle yer buldu. Gazetenin yazarlarından Yiannos Charalambides, Türk Donanmasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en doğu ucundaki Karpaz kıyılarına 'Hızlı Taarruz Grubu' konuşlandıracağını, bunun Ceyhan-Süveyş hattının tam kontrolü anlamına geleceğini yazdı.

Rum ordusunda görevli askeri kaynaklara dayandırarak yazdığı makalede Charalambides, KKTC'deki Geçitkale Üssü'nde Türk SİHA'larının bulunduğunu, önümüzdeki yıllarda aynı yerde KIZILELMA insansız savaş uçağının da konuşlanacağına da dikkat çekerek tüm bu faktörlerin mavi sularda stratejik üstünlüğün Türkiye'ye geçmesini sağlayacağını kaydetti. İşte çarpıcı makaleden satır başları...

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

FIRKATEYN, KORVET, HÜCUMBOT, SİHA...

Ankara, deniz taarruz gücünü Karpaz'daki üssüne yerleştirerek Mavi Vatan doktrini doğrultusunda Süveyş-Ceyhan hattının tam kontrolünü ve bölgedeki jeostratejik üstünlüğünü kesinleştirecek.

Karpaz Türk Deniz Üssü, Mavi Vatan'ın güneydoğu kanadının daha geniş stratejik planlamasını sağlamayı güden gelişmiş bir istasyon.

Askeri kaynaklara göre Ankara'nın elini bölgemizde daha da yükseltecek yüzey gemilerinden oluşacak 'Deniz Hızlı Taarruz Grubu' yerleştirilecek.

Türkler, Karpaz Üssü'nde hücumbotlar, korvetler, fırkateynler, SİHA'lara ek olarak, deniz/hava sahasının gözetlenmesi için radarlar, sensörler, füze sistemleri ve diğer modern bilgi toplama araçları kurmayı planlıyor. Beşparmak sıradağlarında zaten var olanla bağlantılı olarak...

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

SÜVEYŞ'TEN İSKENDERUN'A KONTROL BÖLGESİ

Aynı askeri kaynaklara göre Karpaz'daki Türk Deniz Üssü şu sonuçları doğuracak:

Bölgenin Bakü'ye bağlantısı ve doğalgaz geçişleri ve/veya Türkiye'nin Suriye'deki askeri tasarımları dikkate alındığında, Süveyş'ten İskenderun'a kadar tüm hattı sözü edilen o tüm araçlarla kontrol edebilecek.

Türk üssü, Tartus'taki Rus Üssünün modernizasyonu ile bağlantılı olarak, Suriye kıyılarıyla ilgili stratejik bir hamle teşkil ediyor. Çünkü burası gelecekte Arap ülkelerinden / İran'dan gelebilecek petrol/gaz boru hatlarının bir sonu olabilir. Savaş öncesinde konuşuluyordu.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

SÜPERSONİK KIZILELMA GEÇİTKALE'YE

Türkiye, Doğu Akdeniz'in yeni mimarisinde gerçekleştirmek istediği yenilenmiş güçlü konumu ile hem NATO hem de Rusya için önemli ve gerekli bir aktör olmayı sürdürmeyi amaçlıyor.

Ankara, bölgesinde jeopolitik avantajları Rusya'ya bırakmak istemiyor.

Karpaz Üssü, Türkiye'nin bir yanından Ege'ye, diğer yanından Suriye ve Ortadoğu'ya uzanan daha geniş bir İHA ağının parçası olan Kıbrıs'taki Geçitkale İHA Üssü'ne de bağlıdır. Türk planı, Ankara'nın bölgesel olarak pekiştirmek istediği hava kontrolüyle fiilen bağlantılıdır.

Askeri kaynakların da belirttiği gibi, Geçitkale Üssü'nün, Türklerin yaklaşık 100 km'lik uzun menzilli füzelerle süpersonik bir karakter vermeyi tasarladılları yapım aşamasındaki KIZILELMA insansız savaş uçağı için gelecekte bir park alanı olması şaşırtıcı değil.

CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor Haberi Görüntüle

KARPAZ, CEYHAN'IN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYOR

Karpaz Üssü, Türklerin Süveyş'ten Libya bölgesine ve oradan Cebelitarık'a, Ege'ye ve oradan Çanakkale Boğazı, İstanbul ve Karadeniz'e uzanan üç ana deniz yolunun kontrolüne katılmasını sağlarken, Ceyhan'ı üstün bir stratejik bölge haline getirmelerini mümkün kılıyor.

Ankara, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kadar uzanan geniş jeostratejik alanda, GKRY ve Yunanistan'a yönelik tehditlerinin sadece seçimlerden kaynaklanmadığını, iktidara kimin geleceğine bakılmaksızın uygulamasını sürdüreceği stratejik kararların sonucu olduğunu gösteriyor.

Haritada görüldüğü gibi Türklerin yeni Karpaz Üssü, Marmaris'ten başlayıp İskenderun'da biten Türk Gölü mantığını pekiştiriyor. Petrol/doğalgaz yolları ve bunların güvenliği ile doğrudan ilişkilidir.

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

JEOPOLİTİK ÜSTÜNLÜK TÜRKLERE GEÇECEK

Türk İHA'larının menzili kırmızı noktalı çizgiyle gösterilmiştir.

Türkiye, imkanları olduğu için Karpaz Üssü'nü kısa sürede tamamlayacaktır. Böylece bölgemizdeki jeopolitik durum daha da değişecektir.

Yunan ve GKRY hükümetleri derhal uluslararası diplomatik hamlelere girişmelidir. Kötünün değil, daha da kötüsünün olmasını engellemek için.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading