Yandex Metrica

Brunei Sultanı TUSAŞ'ta ANKA SİHA'yı inceledi: HÜRKUŞ gösterisini hayranlıkla seyretti

Brunei Sultanı TUSAŞ'ta ANKA SİHA'yı inceledi: HÜRKUŞ gösterisini hayranlıkla seyretti

ANKA, AKSUNGUR, HÜRKUŞ, ATAK ve MMU gibi pek çok kritik platformu yerli-milli imkanlarla üreten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii dün Brunei Darüsselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah'ı ağırladı.

Savunma

23.01.2024, 20:33

Deprem felaketi nedeniyle Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren ve önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Brunei Darüsselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, Ankara'da TUSAŞ tesislerini dolaştı. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin Kahramankazan'daki yerleşkesinde milli savunma platformlarını inceleyen Brunei Sultanı'na Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank eşlik etti. 

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'den ürünler hakkında bilgi alan Bolkiah daha sonra eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRKUŞ'un gösterisini izledi. 

Bolkiah ve yanındaki heyetin silahlı insansız hava araçlarına, bilhassa ANKA SİHA'ya ilgi gösterdiği belirtiliyor. 

TUSAŞ sözkonusu ziyareti sosyal medya hesabından şu mesajla duyurdu:

"Şirketimizi ziyaret eden Brunei Sultanı Sayın Haji Hassanal Bolkiah ve kendilerine eşlik eden Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank şirket turunun ardından uçuş gösterilerimizi izledi. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading