Yandex Metrica

Bir konuda daha bağımsızlaştık: Milli anti-radyasyon füzesi AKBABA

Bir konuda daha bağımsızlaştık: Milli anti-radyasyon füzesi AKBABA

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve düşman hava savunma sistemlerinin imhasında kullanılacak milli anti-radyasyon füzesi AKBABA, Milli Muharip Uçak ana mühimmatları arasında gösterildi.

Savunma

24.04.2024, 23:34

Türk Hava Kuvvetleri bir konuda daha bağımsızlık kazandı. ROKETSAN tarafından geliştirilen milli anti-radyasyon füzesi AKBABA, yakında envantere girerek ABD yapımı Harm füzelerinin yerini alacak. Konya'daki Anadolu Kartalı 2021 Tatbikatının Basın ve Seçkin Gözlemci Günü'nde Hava Kuvvetleri tarafından resmi olarak ilk kez açıklanan AKBABA füzesi, Milli Muharip Uçak (MMU) mühimmatları arasında gösterildi. 

Savaş esnasında düşman radar, komuta-kontrol ve elektronik harp sistemlerini imha etme amacıyla geliştirilen anti-radyasyon füzeleri, uçaktan atıldıktan sonra hedef bölgede radyasyonun yoğun olduğu alanlara yönelenerek sözkonusu tehditleri etkisiz hale getiriyor. Pasif radar güdüm sistemiyle çalışan AKBABA füzesi, süpersonik hızda ilerleyerek düşman hava savunmasının imhası ya da baskı altına alınması görevlerinde kullanılıyor. 

Klasik patlayıcılı harp başlığına sahip bu füzelerin üzerinde birtakım sinyal karıştırıcı sistemler bulunuyor. AKBABA füzesi, halihazırda Türk F-16'larında kullanılan ABD üretimi AGM-88 Harm füzelerinin yerini alacak. Yaklaşık 4,5 metre uzunluğundaki füze, 50 kilometreyi aşan bir menzile ulaşabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading