Yandex Metrica

Bir Afrika ülkesi Türkiye'den 12 adet SİHA istiyor

Bir Afrika ülkesi Türkiye'den 12 adet SİHA istiyor

Silahlı insansız hava araçlarına talipler her geçen gün artıyor. Bayraktar TB2'lerin son müşterisi Doğu Afrika ülkesi Ruanda oldu.

Savunma

13.02.2024, 12:32

Libya, Suriye ve Karabağ cephelerinde etkinliğini kanıtlayan Türk SİHA'larına dünyanın ilgisi devam ediyor. 

Baykar firmasınca üretilen dünyaca ünlü Bayraktar TB2'lere Afrika ülkesi Ruanda da talip oldu.

Azerbaycan, Katar, Ukrayna, Polonya ve Fas'a resmi satışı gerçekleşen TB2'lerin önümüzdeki süreçte Çekya, Macaristan, Bulgaristan, Arnavutluk, Irak ve hatta İngiltere'ye gönderilmesi bekleniyor. 

Bayraktar TB2'lere 10'dan fazla ülkenin talip olduğunu geçtiğimiz günlerde duyuran Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, bu ülkelerle sözleşme imzalama aşamasında olduklarını dile getirmişti.

Ruanda'nın Baykar'la sözleşme imzalayıp imzalamadığı bilinmiyor ancak bu Doğu Afrika ülkesi, TB2'lerden edinmek istiyor. 

Africa Intelligence adlı haber portalında yayınlanan bilgiye göre Ruanda, Türkiye'den en az iki set, yani 12 adet Bayraktar TB2 satın almayı tasarlıyor. 

Geçtiğimiz şubat ayında Türkiye'den yaklaşık 16 milyon dolarlık savunma teçhizatı satın alan Ruanda ile ilişkiler her alanda gelişmeye devam ediyor. 

İki ülke arasındaki en önemli temaslardan biri 7 Eylül'de gerçekleşmiş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Vincent Biruta biraraya gelmişti. İki bakan, Türkiye ile Ruanda arasında pek çok konuda anlaşmalar imzalandığını duyurmuştu. 

12 adet SİHA'nın Ruanda'ya satışına ilişkin sürecin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading