Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bedelli askerlik ücretleri belli oldu! Gözler MSB’nin açıklamasında

Bedelli askerlik ücretleri belli oldu! Gözler MSB’nin açıklamasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu 550 bin kişiyi kapsayan af yasasının ardından bedelli askerlik ücretinin zamlardan sonraki tahmini rakamı belli oldu. Şimdi gözler Milli Savunma Bakanlığı'nın yapacağı resmi açıklamaya çevrildi.

Savunma

23.01.2024, 19:30

Bedelli askerlik affını öngören yasa Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Böylece yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki 550 bin kişinin bedelli askerlikten yararlanabilmesinin önü açılmıştı. Teklifin yasalaşmasının ardından "Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Yeni bedelli askerlik ücreti Temmuz zammı ile artacak mı, ne kadar artar?" gibi sorular gündeme otururken gözler özel şartlar ve bedelli ücreti için Milli Savunma Bakanlığı'na çevrildi.

Hayalet SİHA'yı 6 çeşit yaptılar: Paraşütlü KIZILELMA füze taşıyor Haberi Görüntüle

MEMUR ZAMMI BAZ ALINIYOR

Bedelli askerlik ücreti, memur zammı ile birlikte hesaplanıyor. Memurlara yüzde 41,69 oranında zam yapıldı. Bununla birlikte bedelli askerlik ücretleri de yeniden belirleniyor. Bedeli askerlik 2022 yılı ilk yarısı için 56 bin 500 olarak belirlenmişti. Hesaplamalar ile bedelli ücretinin 79 bin 660 TL civarı bir tutara ulaşması bekleniyor. Resmi meblağ ise Milli Savunma Bakanlığı açıklayacak.
Memur ve memur emeklisi zammına göre her altı ayda bir belirleniyor. TÜİK'in haziran ayı enflasyon oranlarını açıklamasından sonra memur zam oranı belli oldu. Böylece memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte toplam zam oranı 41,85 oldu. Buna göre yakında MSB yeni bedelli askerlik ücretini açıklayacak.

Japonlar HÜRJET'in rakibine göz kırpıyor: TUSAŞ için büyük fırsat Haberi Görüntüle

YAŞ HADDİ YÜKSELTİLDİ

Öte yandan Çeşitli sebeplerle dövizle askerliğini tamamlayamayanlara da yeni bir fırsat tanınacak. Bir takvim yılında 184 gün ve daha fazla süreyle yurt içinde bulundukları için dövizle askerlik kapsamından çıkarılanlar da kapsam içine alınacak. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen yasayla ayrıca Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddi birer yıllık süreyle 72'ye yükseltilecek. Astsubaylar da artık 9'uncu derece 1'inci kademe yerine 9'uncu derece 2'nci kademeden göreve başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading