Yandex Metrica

Bayraktar TB2'ye bir talip daha: BAE ile 2 milyar dolarlık anlaşma imzalanacak

Bayraktar TB2'ye bir talip daha: BAE ile 2 milyar dolarlık anlaşma imzalanacak

Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştiren Bayraktar TB2 SİHA'lara talep yoğun. Birleşik Arap Emirlikleri'nin çok sayıda Bayraktar TB2 satın alımı için Baykar Teknoloji yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Savunma

11.03.2024, 18:05

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye ilişkilerinin iş birliği merkezli bir sürece dönüşmesi sonrasında Abu Dabi yönetiminin Baykar Teknoloji üretimi silahlı insansız hava araçları (SİHA) hakkında Türk yetkililerle görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

BAE BAYRAKTAR TB2 SİHA SATIN ALMAK İSTİYOR

Middle East Eye'ın (MEE) haberine göre, aylardır devam eden görüşmeler sonucunda BAE'nin Bayraktar TB2 SİHA'ya göz koyduğu aktarılıyor.

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

BAE TOPLU SATIN ALIM TEKLİFİNDE BULUNDU

Abu Dabi yönetimine bağlı bağlı Tevazun Ekonomi Konseyi ile Baykar yetkililerinin mart ayından bu yana devam ettirdiği görüşmelerden elde edilen bilgilere göre BAE'nin toplu satın alım teklifinde bulunduğu belirtiliyor.

Buna göre görüşmelerde, 120 adet Bayraktar TB2 tedarikinin yanı sıra çok sayıda mühimmat, komuta ve kontrol merkezi ve eğitim paketi bulunuyor.

Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu: Biz de ayrılalım Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu:... Haberi Görüntüle

TOPLAM PAKET 2 MİLYAR DOLARA YAKIN

MEE kaynaklarına göre 120 adet TB2 ve diğer araçların yer aldığı paketin toplam değeri 2 milyar dolara yakın.

Öte yandan kaynaklar, anlaşma konusunda ilerlemeler sağlanması durumunda TB2'nin bazı parçalarının BAE'deki Baykar tesislerinde üretilebileceğine işaret etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading