Yandex Metrica

Bayraktar TB2'nin yeni rotası Güney Amerika mı? İki ülke yakın takipte...

Bayraktar TB2'nin yeni rotası Güney Amerika mı? İki ülke yakın takipte...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun 6 ülkeyi kapsayan Güney Amerika turu, Türk SİHA'larına Latin ilgisini gözler önüne serdi. Çok yakında Türkiye'ye heyet gönderecek ülkelerden özellikle ikisinin Bayraktar TB2'leri edinme konusunda istekli olduğu belirtiliyor.

Savunma

08.04.2024, 01:09

Latin Amerika turu kapsamında Uruguay, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Panama ve Venezuela'yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu ülkelerde Türk savunma sanayiine ilişkin yoğun bir ilgiye tanıklık etti. Bir haftada 35 bin kilometreyi aşan yolculuğu süresince 4 devlet başkanı ve 6 dışişleri bakanı ile görüşen Çavuşoğlu, bu ülkelerle 18 anlaşmaya imza attı.

Güney Amerika'da Türkiye'nin temsilcilik sayısının 18'e ulaştığını, bölgede 250 milyar dolarlık ticaret potansiyeli bulunduğunu belirten Çavuşoğlu'nun "Türkiye artık bölgesel bir güç değil, küresel bir güç" sözleri dikkat çekti. "Her ülke Türk savunma sanayiinden istifade etmek istiyor. Kendi ülkelerinde yatırım yapmak istiyorlar" diyen Çavuşoğlu'nun sözleri, Türkiye'nin 'SİHA diplomasisi'nde yeni rotanın Latin Amerika olabileceğini gözler önüne serdi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşı Francisco Bustillo ile anlaşma imzaladı. 

Çavuşoğlu'nun ziyaret ettiği ülkelerden özellikle Uruguay, Ekvador ve Venezuela'nın Türk SİHA'larına yoğun ilgi gösterdiği ve bu ülkelerden heyetlerin çok yakında Türkiye'ye gelerek temaslarda bulunacağı belirtiliyor. Temaslarına ilişkin yaptığı değerlendirmede bu konuya dikkat çeken Çavuşoğlu, "Türk İHA ve SİHA'ları Ekvador'da ilgi odağı oldu. Uruguay'da da Türk savunma sanayii, özellikle SİHA'lar yakından takip ediliyor. SİHA'lar bir oyun değiştirici olarak görülüyor" dedi. 

Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Haberi Görüntüle

YENİ ANLAŞMALAR GÜNDEME GELEBİLİR

Ziyaret ettiği ülkelerin Türkiye'den yatırım talepleri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu'nun bu mesajları, Bayraktar TB2 SİHA'larının üreticisi Baykar firmasının Ukrayna, Polonya, Azerbaycan ve Pakistan ile daha önceki işbirliği sürecini hatırlattı. Şirketin bu ülkelerle Bayraktar SİHA'ların ortak üretimi konusunda çeşitli adımları bulunuyor. Şimdi benzer bir sürecin Latin Amerika ülkeleri konusunda da işletilmesi bekleniyor. 

Dünyada ülkelerin en çok tercih ettiği SİHA sıralamasında açık ara lider konumda bulunan Bayraktar TB2 şu an 19 ülkede aktif olarak kullanılıyor. Uruguay ve Ekvador'dan heyetlerin Türkiye'ye gelmesiyle birlikte bu ülkeler büyük bir ihtimalle TB2'lerin yeni kullanıcıları olacak. Kendi sınıfında fiyat/performans özellikleri itibariyle en avantajlı SİHA durumundaki TB2'ler Libya, Karabağ, Suriye ve Ukrayna cephelerindeki performansıyla yakından takip ediliyor. 

ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her şey bambaşka olurdu ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her... Haberi Görüntüle

TÜRK SİHA'LARI DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading