Yandex Metrica

Bayraktar TB2'nin havada vurduğu Rus helikopteri Yılan Adası'na böyle gitmiş

Bayraktar TB2'nin havada vurduğu Rus helikopteri Yılan Adası'na böyle gitmiş

Bayraktar TB2'nin Yılan Adası üzerindeyken havada vurduğu Rus nakliye helikopterinin yeni görüntüsü ortaya çıktı.

Savunma

23.01.2024, 19:14

Rus helikopterini havada vurarak savaş tarihinde bir ilki gerçekleştiren Bayraktar TB2, Ukrayna cephesindeki başarılarıyla adından uzun bir süre daha söz ettirecek gibi görünüyor. 

Türkiye'nin savaş öncesi Ukrayna devletine ihraç ettiği Bayraktar SİHA'lardan biri, Odessa'nın güneybatı açıklarındaki Yılan Adası'na asker getiren bir Rus helikopterini havada vurmayı başardı. 

Adaya helikopterle 'hava indirme' operasyonu sırasında Türk SİHA'sına yakalanan Rus Mi-8 tipi nakliye helikopteri, yerden yaklaşık 10 metre yüksekte pervaneleri çalıştığı sırada TB2 tarafından hedef alındı ve bir anda alevler içinde kaldı. 



Rus helikopterinin Yılan Adası'na asker götürürken çekilmiş bir görüntüsü ortaya çıktı. Ukrayna ordusuna yakın sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde Mi-8 tipi helikopterin, hava savunma sistemlerinden kaçınmak için alçak irtifada seyrederek kıyıdan Yılan Adası'na doğru ilerlediği görülüyor. 

Sözkonusu kayıt, vurulan helikopterin son görüntüsü oldu. 

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

İÇİNDE KAÇ RUS ASKERİ VARDI?

İlk olarak Sovyetler Birliği döneminde üretilmeye başlayan Mi-8 tipi helikopterler yaklaşık yarım asırlık süre boyunca 40'tan fazla ülke ordusu tarafından kullanıldı. 

Bayraktar TB2'nin vurduğu helikopter 3 mürettebatın yanında 24 personel taşıyabiliyor. Vurulduğu esnada helikopterde tam olarak kaç Rus askerinin bulunduğu şimdilik meçhûl. Ancak olayda 10'dan fazla askerin öldüğüne kesin gözüyle bakılıyor. 

Ukrayna ordusu, Odessa'yı işgal etme amacındaki Rusya'nın hava savunma ve haberleşme sistemleriyle yoğun biçimde konuşlandığı Yılan Adası'na son 10 gündür kapsamlı saldırılar düzenliyor. Hem savaş uçakları hem de SİHA'larla yürütülen operasyonlar sonucu adadaki Rus varlığı büyük ölçüde imha edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading