Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bayraktar TB2'nin büyükbabası! Baykar 2006 yılındaki test görüntüsünü paylaştı

Bayraktar TB2'nin büyükbabası! Baykar 2006 yılındaki test görüntüsünü paylaştı

SİHA konusunda Türkiye'yi dünyanın ilk 3 ülkesi arasına sokan Baykar, bu işlere ilk başladığı yıllara ait bir görüntüyü paylaştı: Bayraktar Mini İHA'nın 2006 yılındaki test uçuşu...

Savunma

23.01.2024, 18:38

Dünyada en çok tercih edilen SİHA olan Bayraktar TB2, bu düzeye erişene dek pek çok kritik dönemeçten geçti. Özellikle TB2 SİHA'larının başarısıyla birlikte artık tüm dünyanın tanıdığı Baykar şirketi, Türkiye'yi insansız hava araçlarıyla tanıştırmak için yoğun uğraş verdiği yıllarda bu işe Bayraktar Mini İHA ile başlamıştı. 

Geçtiğimiz ekim ayında vefat eden Türk savunma sanayii gönüllüsü Özdemir Bayraktar ile oğulları Selçuk ve Haluk Bayraktar, ürettikleri Bayraktar İHA prototipini başarıyla uçurmak için 2006 yılında canla başla çalışıyordu. 

Baykar şirketinin o günlere ilişkin yayınladığı görüntü, savunma sanayii meraklılarını duygulandırmaya yetti. Bayraktar SİHA'ların 'büyükbabası' olarak nitelenen Bayraktar Mini İHA, 2006 yılında İstanbul'daki Topkule Kışlası'nda test edilmişti. 

Özdemir, Selçuk ve Haluk Bayraktar'ın ekibiyle birlikte yoğun rüzgarlı ve soğuk bir günde denediği Mini İHA, İstanbul semalarındaki uçuşunu başarıyla icra etti. Merhum Özdemir Bayraktar'ın "Bu havada uçarsa her havada uçar" dediği Mini İHA'nın açtığı yolda Türk SİHA'ları şimdi ülkemizi bu alanda dünyanın en üst sıralarına taşıdı. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading