Yandex Metrica

Bayraktar TB2'lerin 10 ülkeye daha ihracı an meselesi

Bayraktar TB2'lerin 10 ülkeye daha ihracı an meselesi

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan, Katar, Ukrayna ve Polonya'nın ardından TB2 SİHA'ların 10 ülkeye daha ihracı için sözleşme aşamasında olduklarını açıkladı.

Savunma

08.04.2024, 01:15

Türk silahlı insansız hava araçları dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Cephede sonuca etki eden özelliğiyle Azerbaycan, Libya ve Suriye topraklarında kendini kanıtlamış Bayraktar TB2'ler yakında başka ülkelerle de tanışacak gibi görünüyor. 

Şimdiye dek Azerbaycan, Katar, Ukrayna ve Polonya'ya satışı gerçekleşen TB2'leri almak için 10 ülkenin daha sırada olduğu ortaya çıktı. 

TB2 üreticisi Baykar şirketinin Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TB2 SİHA'lar 10 ülkeyle sözleşme aşamasında olduklarını açıkladı. 

Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü'nün düzenlediği Havacılık ve Uzay Zirvesi'nde konuşan Bayraktar, TB2'ler için 10 ülkeyle görüşme yaptıklarını ve sürecin sözleşme aşamasında olduğunu anlattı. Bu gelişme, savunma sanayii çevrelerinde büyük heyecanla karşılandı.

Japon basınında bir süre önce yayınlanan bir haberde Bayraktar TB2'nin yeni potansiyel müşterilerinin İngiltere, Çekya, Macaristan, Bulgaristan ve Arnavutluk olduğu belirtilmişti. 

Sonrasında TB2 için Baykar'la görüşen ülkeler arasında Fas'ın da bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

YERLİ MOTORLA UÇACAK

Selçuk Bayraktar ayrıca, TB2'den sonra geliştirilen TB3 SİHA ile ilgili bilgi de verdi. 1450 kg kalkış ağırlığına sahip olacak TB3'lerin 2022 yılında ilk uçuşunu gerçekleştireceğini belirten Bayraktar, hava aracına takılacak motorların da Türk Motor Sanayii (TEI) tarafından yerli imkanlarla geliştirildiğini kaydetti.

Bayraktar TB3 SİHA'ya takılacak motorun TEI'nin 2018 yılında ürettiği ve TUSAŞ imâli ANKA'da kullanılan PD170 motoru olması bekleniyor. 

TEI üretimi PD170 motoru halen ANKA ve AKSUNGUR'da kullanılıyor. Bu motorun daha güçlüsü olan PD220'nin ise AKINCI'da kullanılması planlanıyor. Selçuk Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre TB2'nin ardından tasarlanan TB3'lerde de TEI motoru kullanılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading