Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bayraktar TB2'ler Keşmir görevinde: Pencap'tan havalanıp sinyal verdi

Bayraktar TB2'ler Keşmir görevinde: Pencap'tan havalanıp sinyal verdi

Hava savunma tatbikatının klibinde yer verilen Bayraktar TB2'ler, Pakistan'ın Pencap eyaletinden havalanarak Keşmir yakınlarını gözlüyor. Kardeş ülkenin yakında Baykar işbirliğiyle AKINCI TİHA üretecek olması Hindistan'ı çileden çıkardı.

Savunma

01.02.2024, 23:59

Baykar üretimi taarruzî insansız hava aracı AKINCI'nın ilk 3 müşterisinden biri olan kardeş Pakistan'da Bayraktar TB2 SİHA ilk kez görüntülendi. Geçtiğimiz aylarda Pakistan ordusunun tanıtım kliplerinde görülen Bayraktar TB2'ler, bu kez İslamabad ordu envanterine girmiş bir şekilde Hava Kuvvetleri klibinde yer aldı. 

Savaş uçakları, uydu sistemleri, radarlar ve SİHA'ların görev aldığı hava savunma tatbikatından kesitler, Pakistan Hava Kuvvetleri'nin Youtube kanalında yayınlandı. Tatbikat sırasında kardeş ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanı Zaheer Ahmed Baber Sidhu, pilot ve operatörleri teftiş ederken TB2 SİHA yer kontrol istasyonuna da uğradı. 

ASPİLSAN bataryalar için öyle bir cihaz geliştirdi ki! KANGURU'da yok... Haberi Görüntüle

KEŞMİR SINIRINDAN SİNYAL VERDİ

Savaş uçaklarının SİHA'larla entegre şekilde görev yaptığı 'ağ merkezli harp' konseptini çalışan Pakistan ordusu, TB2'leri özellikle Pencap'taki Çakval Hava Üssü'nde sıklıkla uçuruyor. Pencap'taki üs, Hindistan'ın Müslümanları abluka altında tuttuğu Cammu Keşmir bölgesine oldukça yakın bir konumda. Çakval'dan havalanan TB2 SİHA'lardan biri önceki gün hava araçlarının anlık takibinin yapıldığı FlightRadar sitesinde de görüldü. Bayraktar SİHA, 'TKTIKTB2' ismiyle sinyal verdi. 

Pakistan ile Türkiye arasındaki askeri işbirliği Hindistan yönetimini endişelendiriyor. Çünkü Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alan Pakistan'ın yakında Baykar desteğiyle AKINCI TİHA'ları üretmeye başlayacağı belirtiliyor. TB2'lerden çok daha büyük kapasitede olan ve 12 kilometre irtifada 1500 kilogram faydalı yük taşıyarak görev yapabilen AKINCI, Hint ordusunu önümüzdeki dönemde daha çok kaygılandıracak gibi görünüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading