Yandex Metrica

Bayraktar TB2 ihracında sırada Letonya var

Bayraktar TB2 ihracında sırada Letonya var

Polonya'nın 24 adet TB2 siparişinin ardından Bayraktar SİHA'lar NATO ve AB üyesi bir ülkeye daha ihraç edilmek üzere. Letonya, TB2'yi 'bir an önce' istiyor.

Savunma

23.01.2024, 17:32

Türk SİHA'ları Ukrayna, Libya, Katar, Tunus, Azerbaycan ve Polonya'nın ardından bir ülkeye daha ihraç yolunda. Baykar tesislerini gezen Letonya Savunma Bakanı Sayın Artis Pabriks, Bayraktar TB2'lere 'çok geçmeden' sahip olmak istediklerini söyledi. 
Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri'ni ziyaretinde Pabriks'e Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar eşlik etti. Bayraktar, Bakan ve beraberindeki heyete Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen S/İHA sistemleri ile ilgili bilgi verdi. Bakan, ziyaretinde Türkiye'nin ilk uçan arabası olan Cezeri'yi de ilgiyle inceledi.

HAYRANLIKLA İNCELEDİ 

Bakan Pabriks, ziyarete ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Harika karşılama için teşekkür ederiz. Türk sanayisi, Ar-Ge'si en yüksek dünya standartlarına sahip. NATO müttefiki olarak buna çok değer veriyoruz. Hepinize başarılar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret sonrası bir Twitter kullanıcısının "Bayraktar TB2'nin 'Ben Letonya'dayım' demesini ne zaman bekleyebiliriz?" sorusuna cevap veren Pabriks, "Umarım çok geçmeden" diye yazdı. Polonya'nın 24 SİHA siparişinin ardından TB2'nin bir NATO ve AB üyesi ülkenin daha semalarında gezmesine kesin gözüyle bakılıyor. Polonya ile yaklaşık 400 milyon dolar değerinde anlaşma imzalanmıştı. Letonya'nın TB2'lerden kaç adet sipariş edeceği merak konusu. 

Baykar firmasının ardından Türk savunma sanayii şirketlerinden Otokar'ı da ziyaret eden Letonya Savunma Bakanı, temasları sonrası sosyal medya hesabında, "Letonya topraklarında Türk askeri mallarını test etmeyi dört gözle bekliyoruz" diye yazdı. Bakan Pabriks'in mesajları, Letonya'nın sadece SİHA'lar değil başta zırhlı kara araçları olmak üzere pek çok ürünle ilgilendiğini gösteriyor.    

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading