Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Bayraktar TB2 Etiyopya görevine başladı: Ülkeyi parçalanmaktan kurtarabilecek mi?

Bayraktar TB2 Etiyopya görevine başladı: Ülkeyi parçalanmaktan kurtarabilecek mi?

Parçalanmanın eşiğindeki Etiyopya'nın imdadına Bayraktar TB2'ler yetişti. Bu ülkenin ilk etapta istediği 19 adet SİHA'dan 6'sının teslimi gerçekleşti.

Savunma

27.02.2024, 22:47

Kuzeyde ayrılıkçı Tigray örgütü, batıda ise Oromo milisleriyle mücadele eden Etiyopya, başkent Addis Ababa'ya yönelen tehditleri bertaraf etmek için Türk SİHA'larına yöneldi. Bayraktar TB2 satın almak için bir süredir Ankara ile temasta olan ülke, sonunda istediğine kavuştu. 

Africa Intelligence adlı haber portalının iddiasına göre Etiyopya yönetimi, birkaç gün önce Türkiye'den ilk set Bayraktar SİHA'ları teslim aldı. 6 adet SİHA ve 3 tane yer kontrol istasyonundan oluşan paket, Etiyopya ordusuna başarıyla ulaştırıldı. 

Sözkonusu satış konusunda henüz Baykar şirketinden bir açıklama yapılmazken, Etiyopya'nın Türkiye'den talebinin toplamda 19 SİHA olduğu, önümüzdeki günlerde 13 adet TB2'nin daha bu ülkeye teslim edileceği belirtiliyor. 

Hipersonik Zirkon füzesinin sırları ortaya çıkıyor: İşte enkaz sonrası ilk... Haberi Görüntüle

ANLAŞMA AĞUSTOS AYINDA İMZALANDI

Türk SİHA'larının ihracına yönelik anlaşmanın geçtiğimiz ağustos ayında Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara'da kabul edilmesi sırasında yapıldığı bildiriliyor. Ankara'daki görüşmede alınan karara göre Türkiye hem bu ülkeye silahlı insansız hava araçları transfer edecek hem de askeri eğitim desteği sağlayacaktı. 

Son birkaç aydır Etiyopya ordusundan subayların Türkiye'ye gelerek SİHA operatörlüğü eğitiminden geçirildikleri, sürecin tamamlanmasının ardından araçların transferi işlemine geçildiği kaydediliyor. 

Türk tankları Güney Asya'da göreve başladı: Büyükelçi şimdi de KIZILELMA'yı... Haberi Görüntüle

İRAN SİHA'SI İŞE YARAMADI

İran üretimi 'Muhacir' adlı SİHA'nın dünyada İran haricindeki tek kullanıcısı Etiyopya ordusu oldu. Ancak bu SİHA bekleneni veremedi. 

Halihazırda İran yapımı Muhacir adlı İHA'larla İsrail'in verdiği mini drone'ları kullanan Etiyopya, terörle mücadelede bu araçlardan beklediği verimi alamamıştı. 

Tigray ve Oromo milislerinin geniş bir bölgeyi ele geçirdikten sonra başkent Addis Ababa'ya yönelmeleri üzerinde Başbakan Abiy Ahmed, halka 'silahlanmaları' çağrısı yapmış ve ülkede acil durum ilan etmişti. 

Elektrik üretme ve sulama amacıyla Nil Nehri üzerine Hedasi (Rönesans) Barajı'nın inşa edilmesinden beri terör tehdidiyle boğuşan Etiyopya, Türkiye'den aldığı SİHA'ları iç güvenlik operasyonlarında kullanacak. 


Komşuya F-35 hayal oldu: Mirage 2000 ve F-16'ları satıp Blok-4... Haberi Görüntüle

CEPHEDE KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR AVCI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading