Yandex Metrica

Bayraktar TB2 Etiyopya'da savaşı tersine çevirdi! Tigray güçleri gerilemeye başladı

Bayraktar TB2 Etiyopya'da savaşı tersine çevirdi! Tigray güçleri gerilemeye başladı

Ayrılıkçı Tigray örgütü karşısında zor günler yaşayan Etiyopya ordusunun imdadına Bayraktar TB2'ler yetişti. Türk SİHA'larının kullanılmaya başlamasıyla Tigray militanları işgal ettikleri kasabalardan çekilmeye başladı.

Savunma

04.04.2024, 00:21

Etiyopya'da kısa süre önce göreve başlayan Türk SİHA'ları, başkenti tehdit eder hale gelmiş ayrılıkçı Tigray militanlarına karşı üstünlük sağladı. 

Addis Ababa medyası, Bayraktar TB2 SİHA destekli güvenlik güçlerinin stratejik Dessie ve Kombolça kasabalarında kontrolü yeniden ele geçirdiğini kaydediyor. 

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

UCUZ VE VERİMLİ SİHA'LAR BELİRLEYİCİ OLUYOR

Çarpıcı gelişmeye ilişkin bir analiz yayınlayan El-Cezire, "Ucuz ve verimli insansız hava araçları modern çatışmalarda giderek daha belirleyici silahlar haline geliyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Alex Gatopoulos imzasıyla yayınlanan haberde Başbakan Abiy Ahmed Ali yönetimindeki ülkenin, istihbaratla desteklenmiş hava gücünün farkına vardığı ve Tigray militanlarına karşı üstünlük sağladığı kaydedildi. 

Bayraktar TB2'leri Türkiye'den satın almadan önce Çin yapımı Wing Loong 2 ile İran yapımı Muhacir SİHA'larını kullanan Etiyopya, militanlara karşı etkin bir üstünlük kuramamıştı. El-Cezire'nin haberinde şu ifadeler dikkat çekti:

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

YAVAŞ OLMASI AYNI ZAMANDA AVANTAJ

"Türkiye'nin Bayraktar TB2 SİHA'sı, son çatışmalarda öne çıkan tek drone. Çok fazla silah taşımaz, çok hızlı gitmez ancak bunlar aynı zamanda bir avantaj da olabilir. Yavaş uçuş hızı drone'ların saatlerce rahatça dolaşabileceği ve keşif jetlerinin tanımlamasının zor olacağı ayrıntılara rahatça odaklanabileceği anlamına geliyor. Kısa menzilleri, yakıt ikmali ve yeniden silahlanma için hızlı bir şekilde üsse dönebilmelerini ve sadece birkaç saat içinde hedef alanın üzerinde yeniden taarruz edebilmelerini sağlıyor."

"TB2'lerin düşük nispi maliyeti ve güvenilirliği, birkaçının aynı anda uçmasına izin verir ve savaş alanı üzerinde neredeyse sürekli bir mevcudiyetin korunmasını sağlar; bu da, birinin rakibinin sürpriz taktiklerinin tespit edileceği ve başarılı olma ihtimalinin çok daha düşük olacağı anlamına gelir. Türk danışmanlar ve eğitim personeli, bu sistemlerin nasıl başarılı bir şekilde kullanılacağına dair zengin bir bilgi birikimi getiriyor."

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

6 ADET TESLİM EDİLMİŞTİ

Kuzede ayrılıkçı Tigray örgütü, batıda ise Oromo milisleriyle mücadele eden Etiyopya, tehditlerin bertarafı için Türkiye'den acil olarak 19 adet SİHA istemiş ve ilk parti teslimat geçtiğimiz ay sonu gerçekleşmişti. 6 adet SİHA ve 3 tane yer kontrol istasyonundan oluşan paket, Etiyopya ordusuna teslim edilmiş, yaz aylarında Ankara'da eğitimden geçirilen operatörler de bu SİHA'ları ülkelerinde kullanmaya başlamıştı. Addis Ababa yönetimi önümüzdeki dönemde Baykar firmasından 13 SİHA daha teslim alacak. 

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

TÜRK SİHA'LARI DÜNYANIN TERCİHİ 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading