Yandex Metrica

Bayraktar TB2 bu kez Afrika ülkesi Mali'de! Görüntüleri yayınladılar

Türk SİHA'larının yeryüzü yolculuğu devam ediyor. Dünyanın en çok tercih edilen SİHA'sı Bayraktar TB2 bu kez Afrika ülkesi Mali'de görüntülendi.

Savunma

17.03.2024, 20:02

Türkiye'nin silahlı insansız hava araçları dünyayı dolaşmaya devam ediyor. Afrika'da Türk SİHA'ları kullanan ülkelere bir yenisi daha eklendi. Sahra altı coğrafyanın önemli ülkesi Mali'de Bayraktar TB2 görüntülendi.

Dünyanın en çok tercih edilen silahlı hava aracı unvanını elinde bulunduran Baykar yapımı TB2 bundan böyle Afrika'da bir ülkeye daha güç verecek. 

Askeri müdahalelerle çalkalanan ve Rusya ile işbirliği halinde Fransız askerlerini ülkeden kapı dışarı eden Mali'nin kaç adet SİHA aldığı bilinmiyor ancak TV'de yayınlanan görüntüler bu ülkeye bir grup TB2'nin yer kontrol istasyonuyla birlikte ulaştığını gösteriyor. 

Moritanya, Senegal, Burkina Faso, Nijer ve Cezayir'in arasında konumlanan Mali, yıllardır istikrarsızlık unsuru olan el-Kaide bağlantılı terör örgütleriyle mücadele ediyor. 

Fransız istihbaratının ülke doğusundaki Kidal eyaletinde el-Kaide maskeli grupları eğittiği ve teröristlere ülke içerisinde silah dağıttığı biliniyor. Nijer ve Cezayir sınırındaki Kidal'a yerleşen Fransız özel kuvvetleri geçtiğimiz yıl burayı adeta 'otonom bölge' ilan etmişti. 

Mali'de yıllardır Barkhane ve Takuba üslerinde yaklaşık 3 bin askerle varlık gösteren Fransa, yoğun sokak gösterileri sonrası personelini bu ülkeden çekeceğini duyurmuştu. Ancak Fransa destekli terör örgütleri hâlâ varlığını koruyor. 

Mali ordusunun envanterine kattığı Bayraktar TB2'lerin terör örgütlerine karşı operasyonlarda kullanılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading