Yandex Metrica

Bayraktar Kızılelma nedir? F35'e rakip olacak!

Bayraktar Kızılelma nedir? F35'e rakip olacak!

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından MİUS - İnsansız Savaş Uçağı: Bayraktar Kızılelma ile ilgili "Yolda geliyor, takipte kalın" dedikten sonra vatandaşlar internette 'Bayraktar Kızılelma nedir?' araması yapmaya başladı. Peki Bayraktar Kızılelma nedir?

Savunma

19.02.2024, 11:09

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan insansız savaş uçağı 'MİUS' paylaşımı yaptı. Bayraktar sosyal medya hesabından "Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi." ifadeleri kullandı. Bunun sonucunda vatandaşşlar internette 'Bayraktar Kızılelma nedir?' diye araştırma yapmaya başladı. Peki Bayraktar kızılelma nedir?

Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR KIZILELMA NEDİR?

Bayraktar Kızılelma ses hızına yakın bir seyir süratiyle çalışacak. Sonraki süreçte ise ses hızının üstüne çıkarak süpersonik bir seviyede hareket edecek. Bayraktar Kızılelma 1.5 tona yakın mühimmat ve faydalı yük kapasitesinde olacak. Hava-Hava, Hava-Yer akıllı füzeleri ve seyir füzeleri taşıyabilecek kapasitede olacak. Radara az görünür tasarıma sahip olması için mühimmatlarını gövde içinde barındıracak. Radar görünmezliğinin ön planda olmadığı görevlerde mühimmatlarını kanat altında da taşıyabilecek.

Bayraktar Kızılelma yakalama kabloları ve kanca yardımı ile gemiye iniş yapabilecek. Hava aracı tasarımında dünyadaki diğer insansız savaş uçaklarından ayıran unsur ise dikey kuyrukları ve önde bulunan kanard dediğimiz yatay kontrol yüzeyleri bulunmasıdır. Bu kontrol yüzeyleri sayesinde agresif manevra yapabilecek.

Savunma, havacılık ve uzay fuarı SAHA EXPO 2021'in ikinci gününde Baykar Savunma ve Ukraynalı Ivchenko-Progress Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) için sözleşme yaptı. MİUS Projesi için imzalanan sözleşme AI-322F Turbofan Motor Tedarikini ve AI-25TLT Turbofan Motor Entegrasyonunu barındırmakta...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading