Yandex Metrica
SON DAKİKA
Baykar Ukrayna'ya SİHA bağışladı: Bu da bizden olsun! Litvanya'nın topladığı parayı Ukraynalılara verin

Baykar Ukrayna'ya SİHA bağışladı: Bu da bizden olsun! Litvanya'nın topladığı parayı Ukraynalılara verin

Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar, Litvanyalıların kampanya ile topladığı 6 milyon avronun Ukrayna'ya insani yardımlar için verilmesini istedi ve bir adet TB2 SİHA'nın Kiev'e bedelsiz teslim edileceğini duyurdu.

Savunma

23.01.2024, 19:21

Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas'ın başlattığı 'Ukrayna ordusuna TB2' kampanyasına Litvanyalılar yoğun ilgi göstermiş ve 3 gün içerisinde 5 milyon avro para toplanmıştı. Kampanyanın başarıyla sonuçlandığı duyurulmasına rağmen hesaplarda biriken para bir gün içinde 1 miyon avro daha artmış ve toplam tutar 6 milyon avroya yükselmişti. Önceki gün Ankara'ya gelerek Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den satış için onay alan Savunma Bakanı Anusauskas'ın yardımcısı Vilius Semeska'yı Bayraktar TB2 üreticisi Baykar şirketinde bir sürpriz bekliyordu. 

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Litvanya Savunma Bakan Yardımcısı Semeska'nın getirdiği paranın Ukrayna'da insani yardımlar için kullanılmasını istedi ve bir adet Bayraktar SİHA'yı Litvanya'ya bedelsiz verdi. 

Şirket, sosyal medya hesabındaki paylaşımında şu açıklamayı yaptı:

"Litvanya halkının duyarlı kampanyasının başarıyla tamamlandığını Savunma Bakan Yardımcısı Vilius Semeska'dan öğrendik. Litvanya'ya 1 adet Bayraktar TB2 sağlayacağız. Toplanan bağışın tamamının Litvanya tarafından Ukrayna'ya insani yardım olarak gönderilmesini rica ediyoruz."

Türkiye Amerika'ya savaş gemisi satabilir: Çin'e karşı tablo çok kritik Haberi Görüntüle

LİTVANYA SAVUNMA BAKANI 'İNANILMAZ' DİYEREK DUYURDU

Baykar şirketinin bedelsiz olarak verdiği TB2 şimdi önce Litvanya'ya götürülecek, ardından Ukrayna ordusuna teslim edilecek. 

Aldığı haberlerden duyduğu sevinci sosyal medya hesabında paylaşan Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, "İnanılmaz ama Türkler Bayraktar'ı ücretsiz vermeyi kabul etti! Bu inanılmaz! Toplanan paranın bir kısmıyla Bayraktar için mühimmat alacağız ve paranın geri kalanını da Ukraynalılara vereceğiz. Teşekkürler Türkiye!" mesajını yazdı. 

Anusauskas, İngilizce mesajında 'Turkey' yerine 'Türkiye' ifadesini kullandı. Ankara, şimdiye dek 'Turkey' olarak kullanılan ibareyi Birleşmiş Milletler nezdinde girişimlerde bulunarak 'Türkiye' olarak değiştirmişti. 

Litvanya Savunma Bakanı Anusauskas son paylaşımında ise Baykar'ın bedelsiz verdiği Bayraktar TB2'nin temmuz ayı başına kadar Ukrayna'ya teslim edilmiş olacağını aktardı. Anusauskas, "Türkiye onu Litvanya'ya geçirecek, sonra biz de Ukrayna'ya telim edeceğiz" açıklaması yaptı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading