Yandex Metrica

Baykar'a motor üreten fabrika İran dronlarıyla vuruldu: Motor Sich tesislerinde büyük hasar var

AKINCI, KIZILELMA ve ATAK-2'ye motor üreten Ukraynalı fabrika, mayıs ayında seyir füzesiyle şimdi de İran dronlarıyla vuruldu. Şahid-136 ile hedef alınan Motor Sich tesislerinden alevler yükseldi. Fabrikanın son durumu gün ışığıyla ortaya çıktı.

Savunma

25.03.2024, 15:28

Ukrayna'nın Zaporijya kentinde mayıs ayında seyir füzeleriyle vurulan Motor Sich fabrikası bu kez İran yapımı kamikaze dronlarla tahrip edildi. Baykar şirketine ait AKINCI TİHA ve insansız uçak KIZILELMA'ya güç veren motorları üreten fabrikadan yoğun dumanlar yükseldi. 

Rus ordusunun kullandığı Şahid-136 tipi kamikaze dronların patlama anları saniye saniye görüntülendi. Motor Sich, Türkiye'de Baykar dışında TUSAŞ ürünleri için de üretim yapıyordu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukraynalı şirketin yetkilileriyle geçtiğimiz yıl sözleşme imzalamıştı. 

TUSAŞ, ATAK-2 olarak bilinen T929 tipi ağır sınıf taarruz helikopterinde kullanılacak motorlar için Motor Sich firmasıyla 14 adet TV-3117VMA-SBM1V Turboşaft Motoru alımını içeren sözleşme imzalamıştı. 

AKINCI TİHA'lar ise aynı şirket tarafından üretilen AI-450T ve MS500 tipi motorları kullanıyor. Baykar, insansız uçak sistemi KIZILELMA-MİUS motoru konusunda da Motor Sich şirketleriyle sözleşme imzalamıştı. Ukraynalı şirketlerin Baykar'a AI-25TLT ve sonrasında AI-322F tipi motorları teslim etmesi bekleniyordu. Halihazırda Baykar firması KIZILELMA'nın motorlu testlerini sürdürüyor. 

Vyacheslav Boguslayev

Ukrayna motor teknolojisinin beyni durumundaki Motor Sich firması geçtiğimiz aylarda bir dizi iddia ile çalkalandı. Ukrayna İstihbaratı (SBU) şirketin başkanı ve hissedarı olan Vyacheslav Boguslayev'i 'vatana ihanet' şüphesiyle gözaltına alıp tutukladı. Boguslayev, Rusya'ya bilgi aktarmakla suçlanıyor. Soruşturma devam ederken sözkonusu şirket geçtiğimiz günlerde kamulaştırılmış ve Ukrayna devletine ait olmuştu. 

TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında: Tek depoyla Gölcük'ten New York'a seyir TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında:... Haberi Görüntüle

İŞTE BOMBARDIMAN SONRASI SON DURUM

İran dronlarıyla vurulan fabrikanın durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı. Bölgeden yansıyan görüntüler tesisin bir kısmında hasar oluştuğunu gözler önüne serdi.   

TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında: Tek depoyla Gölcük'ten New York'a seyir TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında:... Haberi Görüntüle

RUSYA MAYIS AYINDA DA VURMUŞTU

Rus ordusunun mayıs ayında Kalibr tipi seyir füzesiyle vurduğu fabrika, İran yapımı kamikaze dronlarla bir kez daha saldırıya uğradı. Fabrikada üretim hattının ne durumda olduğu şimdilik bilinmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading