Yandex Metrica

Bangladeş'te Türk füzeleri böyle ateşlendi: 120 kilometrelik KAPLAN'ı kullandılar

ROKETSAN'dan 120 kilometre menzilli TRG-300 KAPLAN füze bataryası satın alan Bangladeş, bu sistemi bir askeri tatbikatta ilk kez kullandı.

Savunma

23.01.2024, 20:23

Karadan karaya topçu bataryalarını Türkiye'den temin eden Bangladeş, askeri tatbikatta KAPLAN füzesini denedi. TRG-300 adındaki güdümlü topçu füzesinin test atışı görüntülere yansıdı. 

Myanmar'dan göç eden Burma Müslümanlarının sığınma noktası olmasıyla zaman zaman gündeme gelen Cox's Bazar şehrindeki tatbikatta ROKETSAN üretimi TRG-300 KAPLAN da denendi. Shilkhali test sahasında ateşlenen Türk füzeleri 120 kilometre uzaktaki hedefini başarıyla vurdu. 

31 Ocak'ta başlayan tatbikat 2 Şubat'a dek sürecek. 2021 yılında Türkiye'den 18 batarya KAPLAN satın alan Bangladeş ordusu, aynı zamanda yine ROKETSAN üretimi TRG-230 roketatarını da kullanıyor. 

TRG-230 karadan karaya topçu roket sistemi, lazerle işaretlenmiş bir noktayı 70 kilometre mesafeden vurabiliyor. 

Dakka yönetimi Türkiye'den ilk olarak KAPLAN'ı teslim almış ve daha sonra sipariş paketi TRG-230 ile devam etmişti. 

Amerikan HIMARS'ların muadili olarak gösterilen TRG-230 bataryası Ukrayna ordusuna da teslim edilmişti. 

TRG-230 bataryası 

Bangladeş'in Türkiye'den satın aldığı sistemler topçu roketleriyle sınırlı değil. Bu ülkede Türkiye menşeili çok sayıda askeri zırhlı araç da görev yapıyor. 

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

İŞBİRLİĞİ HIZLA GELİŞİYOR

Bangladeş'in aynı zamanda Baykar firmasından Bayraktar TB2 SİHA siparişi de bulunuyor. Türk yapımı fırkateyn ve açık deniz karakol gemileriyle de ilgilenen ülkede Dakka Büyükelçisi Mustafa Orhan Turan, geçtiğimiz yaz aylarında Bangladeş medyasına verdiği röportajda şu bilgileri vermişti:

"Bangladeş mühimmat fabrikası, bir Türk firması ile ortak top mermisi üretimi için anlaşma imzaladı. Diğer alanlarda bu tür ortak üretim olasılığını araştırıyoruz. SİHA üreticisi Baykar da geçtiğimiz günlerde TB2 satışı konusunda Bangladeş Silahlı Kuvvetleri ile anlaşma imzaladı. Savaş gemileri konusunda da ihalelere katıldık. Fırkateyn ve karakol gemileri tedarik etmeye hazırız. Hava Kuvvetlerinde de güçlerimizi nasıl birleştirebileceğimize ilişkin görüşmeler sürüyor."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading