Yandex Metrica

Babadağ'dan F-35'e kilit atalım: Türkiye onlara HİSAR/SİPER'le cevap vermeli

Babadağ'dan F-35'e kilit atalım: Türkiye onlara HİSAR/SİPER'le cevap vermeli

Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı kışkırtan ABD'ye yönelik atılması gereken adımlar konusunda emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş'tan dikkat çeken bir teklif geldi.

Savunma

02.03.2024, 00:52

ABD'nin Türkiye'yi çevreleme stratejisi çerçevesinde Suriye, Irak, Girit, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ta attığı adımlar bir sıcak savaşa evrilmek üzere. 

PKK/YPG terör örgütüne küçük bir ordu kurduran, Güney Kıbrıs'a ağır silah sevk etmeye hazırlanan ve Yunanistan'ı da Girit'ten Dedeağaç'a kadar Amerikan garnizonuna dönüştüren Washington, Ankara'nın sabrını zorluyor. 

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16'lara NATO görevinde olmalarına rağmen radar kilitlemesiyle saldırıda bulunan Yunan ordusu, akılalmaz bir pervasızlıkla Rus S-300 sistemlerini de Türk uçaklarını tehdit için kullanmıştı. 

Pentagon ise Yunan ordusuna destek amaçlı Girit'te 10 adet F-35 ve 15 kadar da F-15 savaş uçağı konuşlandırıyor. Hem Washington hem de ona bağlı eyalet durumundaki Atina'ya sahada verilmesi gereken cevaplar tartışılırken emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş'tan çarpıcı bir öneri geldi. 

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

F-35 UÇAKLARI GÖRÜNMEZ DEĞİLDİR

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş

Haber Global canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulunan Karakuş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 2 bin rakımlı Babadağ'a hava savunma sistemi yerleştirerek Girit bölgesindeki F-35'lere radar kilidi atması gerektiğini söyledi. 

Milli HİSAR/SİPER hava savunma sistemleriyle bunun yapılabileceğini belirten Karakuş, F-35'lerin tamamen görünmez olmadığını, belli bir mesafeye yaklaştığında tamamen görülebilir hale geldiğini, hatta bulut içerisine girdiğinde ve yüksek nem ortamında bu uçakların çok uzaktayken bile radar ekranında takip edilebildiğini belirtti. 

İşte Karakuş'un açıklamalarından satır başları:

"Bizim malumunuz HİSAR füzelerimiz var yüksek irtifa hava savunma sistemi... Koyarsınız Babadağ'da SİPER hava savunma füzelerini, nasıl Girit'teki S-300'le bize kilitleme yapıyorlarsa, siz de kilitleme yaparsınız Yunan uçaklarına. Hatta belki şu an oradaki Amerikan F-35'lerini bile görmek mümkündür. Bakarsınız bizim SİPER radarı F-35'i de görüp kilitleme yaptığı zaman bazı Amerikalıların kafaları zonklar herhalde. F-35'in görünmezliği belirli ölçüdedir. Yani bir uçak görünmez denildiğinde bu 'hiç görünmez' değildir. Yakın mesafeye geldiğinde görünür hale gelir. Bunun yanında mesela nemli havada, bulutla havada, bulutun içerisinde yağmur damlaları üzerine düştüğü zaman normal uçaktan daha büyük gözükür."

Fethiye'de yaklaşık 2 bin metre rakımlı Babadağ, yamaç paraşütü konusunda Türkiye'nin önemli merkezlerinden.

Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Haberi Görüntüle

BAE'DEN YUNANİSTAN'A FÜZELER GİTTİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye ile sürtüştüğü dönemde Yunanistan'a kargo uçaklarıyla 300-500 kadar hava savunma füzesi sevk ettiği bilgisini veren Karakuş, uluslararası arenada Türkiye'nin İsrail lobisini mutlaka yanına çekmesi gerektiğini kaydetti. 

"Türkiye tarihte Yahudileri 4 kez katledilmekten kurtarmıştır. Bu tarihi gerçekleri hatırlatarak İsrail'i yanımıza çekmemiz lazım" diyen Karakuş, 40 adet F-16 ve 80 adet modernizasyon kiti konusunda sürekli problem çıkaran ve yeni şartlar öne süren ABD'ye karşı milli çözümlerin benimsenmesi gerektiğini söyledi. 

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

ÖZGÜR PROJESİ İLE MODERNİZE EDELİM

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in Özgür Projesi kapsamında F-16'ları yerli imkanlarla Blok-72 seviyesine yükseltebilecekleri yönündeki sözlerini hatırlatan Erdoğan Karakuş, "Özgür Projesiyle 240 tane F-16'mızı modernize edebiliriz. 37 tanesini zaten tamamen Türk F-16'sına dönüştürdük. ABD verirse verir, vermezse vermez, biz bu modernizasyonu kendimiz yaparız" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın F-16'lara alternatif olarak bahsettiği İngiliz Eurofighter Typoon'ları hatırlatan Karakuş, ABD'nin F-16 vermemesi halinde bu uçakların makul bir alternatif olabileceğini dile getirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading