Yandex Metrica

Azerbaycan hava araçlarına ASELSAN kamerası mı? Haluk Görgün'ün Zakir Hasanov'a hediyesi dikkat çekti

Azerbaycan hava araçlarına ASELSAN kamerası mı? Haluk Görgün'ün Zakir Hasanov'a hediyesi dikkat çekti

Azerbaycan ordusunun ihtiyaçlarını görüşmek üzere Bakü'ye gelen ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün'ün Savunma Bakanı Zakir Hasanov'a verdiği hediye dikkat çekti.

Savunma

23.01.2024, 18:20

2. Karabağ Savaşı ile birlikte cephede ittifak kuran Türkiye ve Azerbaycan orduları, askeri teşkilatlanma, silah-mühimmat entegrasyonu konusunda yoğun işbirliği yürütüyor. 

Yeni bir ortak harekât gerçekleşmesi halinde sahada başgösterebilecek yapısal uyumsuzluklar hızla giderilirken, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri doktrin ve teknoloji dönüşümünü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne uyarlıyor.

İki ordunun 'tek kuvvet' olarak hareket etmesini sağlayacak devrim niteliğinde adımlar kapsamında Azerbaycan envanterindeki silahların da yerli ve milli çözümlerle desteklenmesine hız verildi. 

ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, mevcut çalışmalara binaen Bakü'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile bir araya gelen Görgün, muhatabına ASELSAN ürünü milli kameranın maketini hediye etti. 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

MİLLİ ELEKTRO OPTİK KAMERA 

Döner ya da sabit kanat her türlü hava aracında kullanılabilen ASELSAN CATS elektro-optik kamerası, özellikle Türk SİHA'larında gösterdiği performansla dikkat çekiyor. 

Şirketin bir önceki ürünü ASELFLIR'den çok daha hafif ve daha gelişmiş özellikteki CATS, hava aracına önemli bir yük bindirmeden hem yer hedeflerini yüksek çözünürlükte görüntülüyor hem de lazer işaretleme yapıyor. 

Haluk Görgün'ün Hasanov'a verdiği hediye, akıllara Ukrayna ordusunun birkaç gün önceki açıklamasını getirdi. Kiev yönetimi, Mi-8 helikopterlerinin ASELSAN üretimi CATS elektro-optik kamera (flir) sistemleriyle donatılacağını açıklamıştı. 

Türkiye, bu tip kameralar konusunda batılı ülkelerin ambargosuyla karşılaşınca CATS elekro-optik kamerayı üretmeyi başarmıştı. Bu kameranın Ukrayna'nın ardından Azerbaycan hava araçlarında da kullanılma ihtimali şimdi olasılıklar arasında. 

CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor Haberi Görüntüle

ASELSAN ÜRÜNLERİ YÜKSEK KALİTEDE

Zakir Hasanov, Azerbaycan ordusunun İkinci Karabağ Savaşı'nda kullandığı ASELSAN ürünlerinin yüksek kalitede olduğunu söyledi. Görgün'le yapılan görüşmeye ilişkin Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye ile Azerbaycan'ın savunma sanayi işbirliği alanında olumlu adımlar attığı, Cumhurbaşkanları Erdoğan ile İlham Aliyev arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin iki ülke ilişkilerinin tüm istikametlerde gelişmesinde önemli rol oynadığı belirtildi. 

Zakir Hasanov, "Vatan Savaşı'nda (2. Karabağ Savaşı) kullandığımız ASELSAN ürünleri yüksek kalitedeydi" dedi. Görgün ile Hasanov görüşmesinde modern savaş yöntem ve teknikleri ile Türkiye ve Azerbaycan'ın askeri donanımlarını pekiştirmek için hayata geçirdikleri ortak projeler ele alındı. BAKÜ

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading