Yandex Metrica

Atina'nın SİHA korkusu! Uçak ve gemilerden sonra şimdi de elektronik harp aygıtı...

Atina'nın SİHA korkusu! Uçak ve gemilerden sonra şimdi de elektronik harp aygıtı...

ABD'den fırkateyn, Fransa'dan savaş uçağı alan Yunanistan, Türk SİHA'larına çözüm bulmak için kapı kapı dolaşmaya başladı.

Savunma

23.01.2024, 18:32

Yunanistan'ın Türkiye paniği paranoyaya dönüşüyor. Türk savunma sanayiindeki gelişmelere cevap vermek isteyen Atina, ABD ve Fransa ile imzaladığı anlaşmaların ardından şimdi de SİHA'lar için panik halde arayışlara başladı. 

Bayraktar TB2, ANKA ve AKSUNGUR'lar tarafından Ege ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri adım adım izlenen Yunan ordusu, bir sıcak çatışma durumunda bu araçlara nasıl cevap verebileceğini araştırıyor. 

Yunan basınına göre hükümet, SİHA'lara karşı yeni hava savunma sistemleri satın alacak. Atina, ABD'den Patriot ya da THAAD mı yoksa Fransa-İtalya yapımı SAMP-T'lerden mi alacak; bu konu henüz netleşmedi. Hava savunma sistemleri dışında elektronik harp aygıtları konusunda da arayışa giren Yunanların buna ilişkin yakında bir batılı ülkeyle anlaşma yapması sürpriz olmayacak. 

İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye eşit İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye... Haberi Görüntüle

DENDIAS AFRİKA TURUNA ÇIKACAK

Macaristan ve Arnavutluk'un Türk SİHA'larıyla ilgilenmesinden derin bir rahatsızlık duyan Yunanlılar, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle  derinleştirdiği ilişkiden de tedirgin durumda. 

Bu ilişkilere ivme kazandıran başlıca faktör, Afrika ülkelerinin Türk SİHA'larına ilgisi olmuştu. Kathimerini gazetesine göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin yoğunlaşan Afrika diplomasisine karşı yakında Kara Kıta'daki başkentleri dolaşacak. 

Nijerya ve Angola'dan başlayarak Afrika'da bir dizi ülkeye uğramayı planlayan Dendias, Türkiye ile ilişkileri geliştiren ülkelere (belki de ABD adına) üstü kapalı tehditler iletecek. 

F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe kadar havada kalacak F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe... Haberi Görüntüle

EKONOMİ BİTİK AMA SİLAH İÇİN PARA BOL

Yunanistan geçtiğimiz günlerde 4 yeni fırkateyn alımı ve donanmadaki gemilerin modernizasyonu karşılığında ABD ile 9,4 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı. Atina, Türk Hava Kuvvetleri'ne karşı üstünlük sağlama niyetiyle de Fransa'nın kapısını çalmış ve bir kısmı kullanılmış 24 adet Rafale uçağı için 3,5 milyar dolar ödeyeceğini taahhüt etmişti. ABD, ekonomisi bitik durumdaki bu ülkeye F-35 savaş uçaklarını da edindirmek istiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading