Yandex Metrica

Atina'dan bir vukuat daha: Bu kez Rafale uçaklı pilot peçine Türkiye haritası çizdiler

Atina'dan bir vukuat daha: Bu kez Rafale uçaklı pilot peçine Türkiye haritası çizdiler

Türkiye korkusuyla ne yapacağını şaşıran Yunanistan, Fransa'dan aldığı Rafale uçaklarını kullanacak pilotlar için özel bir peç hazırlattı. Sözkonusu arma, Atina'nın bilinçaltını yine net biçimde ortaya çıkardı.

Savunma

23.04.2024, 15:51

Yunanistan, Fransa'dan satın aldığı Rafale savaş uçağını kullanacak pilotlar için özel peç hazırlattı. Pilotların görev sırasında üniformalarına yapıştırmaları amacıyla hazırlanan özel arma, Yunanlıların bilinçaltındaki Türkiye korkusunu bir kez daha açığa vurdu.

Yunan sosyal medya hesaplarında paylaşılan peçin üzerinde bir Rafale uçağı ve Türkiye haritasına yer verildi. İngilizcedeki Turkey'in kelime anlamıyla bir hindiyi peçe işleyen Yunanlılar, hindinin kafasına da Osmanlı fesini geçirmeyi ihmal etmedi. 

Mehmetçiğin teröristlere yönelik operasyonlar sırasında kullandığı sloganı da çalan Yunanlılar, peçin kenarında şu ifadeye yer verdi: "Kaçma yoksa yorgun ölürsün."

'Helen Rafalesi: Sessiz Ölüm' tanımını da kullanan Atina, Rafale uçaklarını Türkiye'ye saldırılar için kullanacağını pek zeka gerektirmeyen bir tasarımla ilan etmiş oldu. 

Yunanistan Fransa'dan bir kısmı kullanılmış 24 adet Rafale savaş uçağını 3,5 milyar avro karşılığında sipariş etmiş, bu uçaklardan 6'sı 19 Ocak 2022 günü Fransa'dan Yunanistan'daki Tanagra Üssü'ne törenle getirilmişti. Yunan papazlar, üsteki törende Rafale uçaklarını kutsamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading