Yandex Metrica
SON DAKİKA
ASELSAN savunma sanayi konusunda iddialı! 'Yapamayacağımız hiçbir şey yok'

ASELSAN savunma sanayi konusunda iddialı! 'Yapamayacağımız hiçbir şey yok'

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanı Behçet Karataş, Bağımsız Savunma Sanayi Yolunda: ASELSAN konulu konferansta konuştu. Karataş konuşmasında, Tasarlayamayacakları hiçbir şey olmadığını belirterek, her şeyi kendilerinin yaptığını belirtti.

Savunma

23.01.2024, 19:04

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanı Behçet Karataş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bağımsız Savunma Sanayi Yolunda: ASELSAN" konulu konferansa katıldı. 

Japonlar HÜRJET'in rakibine göz kırpıyor: TUSAŞ için büyük fırsat Haberi Görüntüle

'TSK'NIN HER TÜRLÜ İHTİYACI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Konferansta konuşan Karataş, TSK'nın her türlü elektronik cihaz ve sistem ihtiyacını karşılayarak dışa bağımlılığını azaltmak için çalıştıklarını ve bunun sürdürülebilir hale getirdiklerini aktardı. 

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi Haberi Görüntüle

9 BİN 600 PERSONELİN YÜZDE 60'I MÜHENDİS

ASELSAN'da 9 bin 600 personel çalıştığını ve bunun yüzde 60'ının mühendis olduğuna dikkat çeken Karataş, 2021'de 2,3 milyar dolarlık satışta bulunduklarını belirtti. 

KAAN'a havada yakıt ikmalinden bahseden Avustralya medyası: Bir ulus motive... Haberi Görüntüle

'YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK'

ASELSAN olarak birçok ürünü ihraç ettiklerine dikkat çeken Karataş, "Bayraktar'ın CATS denilen görüş sistemleri var. Kanada'dan alıyorlardı, ambargo konunca kendimiz geliştirdik. Ambargoları çok seviyoruz, onu da yerlileştirdik. Bunları sizin çocuklarınızla, kardeşlerinizle yaptık. Allah'a şükür şu anda tasarlayamayacağımız hiçbir şey yok. Sadece ekonomik boyutuna bakmamız gerekiyor, değer mi değmez mi diye. İhtiyacımız varsa ve hayatiyse kesinlikle kendimiz yapıyoruz." diye konuştu. 

ASELSAN mühendisleri dünyanın en iyi SİHA kamerasını böyle üretiyor: İşte... Haberi Görüntüle

'SAVUNMA SANAYİ YERLİ VE MİLLİ OLMAK ZORUNDA'

Türkiye'ye uygulanan ambargolardan etkilenmediklerini vurgulayan Karataş, "Sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil, tüm dost ülkelerin ihtiyacını karşılayabilecek hem bilgi birikimimiz hem kapasitemiz hem de üretimimiz var. Geçmişte savunma sanayimiz ihmal edilmiş, çivi yapamaz hale dönüşmüş. Halkın hafızasından bunun silinmemesi lazım. Savunma sanayi milli ve yerli olmak zorunda, ihmal edilmemeli." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading