Yandex Metrica

'ASELSAN satıldı' yalanına Haluk Görgün öyle bir cevap verdi ki...

'ASELSAN satıldı' yalanına Haluk Görgün öyle bir cevap verdi ki...

3 kıtada 12 ülkeye yayılan şube ağıyla ASELSAN, kritik birçok projeyi başarmasına ödül olarak, CHP ve medyasının iftiralarıyla boğuşuyor.

Savunma

23.01.2024, 18:29

Türk savunma sanayiinin bel kemiği şirketlerinden ASELSAN, muhalefet medyası ve CHP'nin iddia ettiği gibi herhangi bir ülkeye satılmadı. 3 kıtada 12 ülkeye yayılan satış ve üretim ağıyla dünyanın en büyük savunma şirketleri arasında bulunan ASELSAN pek çok ülkede satış sonrası işlemler, bakım-onarım ya da teknoloji transferi için şubeler açıyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'tank palet' yaygarasından sonra yeni bir kampanya kapsamında tedavüle soktuğu "ASELSAN Katar'a satıldı", "ASELSAN BAE'ye satılıyor" şeklindeki ifadeler, bizzat Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN yönetiminin yalanlamasına rağmen ısrarla sürdürülüyor. 

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

YALANDA ISRAR EDİYORLAR 

2020 yılında cirosu bir önceki yıla göre yüzde 24 büyüyerek 16 milyar TL'yi aşan ve geçtiğimiz yıl 1 milyar doların üzerinde ihracat başarısına imza atan milli şirket, hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmekte olan bir firma olduğundan ötürü bu tür iftiralardan hayli rahatsız. 

CHP medyası bu tür saldırılara son günlerde iyice ağırlık vermiş durumda. Yalan ve iftirayı alışkanlık haline getiren, bu nedenle son bir yıl içerisinde 'tekzip yayınlama rekoru kıran' Cumhuriyet gazetesi, ASELSAN'ın Katar'a şube açtığı haberini internet sitesinde şöyle duyurdu: "ASELSAN QATAR'LI OLDU!"

Bu iddiaya cevap, bizzat ASELSAN Genel Müdürü Prof. Haluk Görgün'den geldi. Haber başlığının aldatıcı ve gerçeği yansıtmayan bir şekilde yayınlandığını belirten Görgün, Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

BU YAPTIĞINIZ ÇOK YANLIŞ!

"1-Bu haber başlığı aldatıcı ve gerçeği yansıtmayan bir başlıktır. Türk milletinin göz bebeği ASELSAN, küresel bir Türk şirketi olarak, 12 farklı ülkede aktif faaliyet göstermekte, 73 ülkeye ihracat yapmaktadır.

2-Global pazarlarda faaliyet yürüten şirketimiz, yurt dışında da açtığı ofislere verdiği ismini ve markasını tescil faaliyetleri ile korumakta ve bunu rutin bir uygulama olarak gerçekleştirmektedir.

3-Sözü geçen ASELSAN QSTP-B adlı Katar’daki şubemiz %100 ASELSAN’a ait olup 19 Ocak 2021 tarihinde KAP’ta ilan edilmiştir.

4-Millî değerlerimizi yıpratmak yanlıştır, milletimize haksızlıktır. ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak  göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz başlatılmıştır."

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

SATIŞ SONRASI DESTEK ŞUBELERİ

ASELSAN şirketinden de konuya ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapıldı. Küreselleşen bir kuruluş olarak ASELSAN, yurtdışı yatırımları kapsamında marka ve isim haklarını korumak amacıyla ASELSAN Ukraine, ASELSAN Pakistan, ASELSAN Qatar ve ASELSAN Katar MRO markaları tescil başvuruları yaptığını hatırlattı. ASELSAN'ın uluslararası faaliyetleri kapsamında bir dizi adım atıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Katar ve Körfez Bölgesi'nde güvenilir bir savunma ve teknoloji şirketi olarak, uzun yıllardır sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin artış göstermesi sebebiyle sürdürülebilir bir insan kaynağı oluşturmayı, artan operasyonel kapasiteyi yerinde desteklemeyi ve ileri teknoloji savunma çözümlerimizi sunmayı amaçladığımız Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezimiz ile satış sonrası destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz sadece Katar ve Körfez Bölgesi'nde sınırlı kalmayıp, Azerbaycan'da yerleşik olarak yaklaşık 20 yıldır faaliyette bulunan ASELSAN Bakü şirketimiz ile Azerbaycan'da satış sonrası destek faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yakın dönemde benzer faaliyetlerimizi sürdürmek amacıyla Ukrayna'da aynı kapsamda bir Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezi hayata geçirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

2021 yılında faaliyete geçirdiğimiz ASELSAN Ukraine, ASELSAN Pakistan ve ASELSAN Katar MRO merkezlerimiz, herhangi bir yerli veya yabancı ortaklıkla kurulmamış olup, yüzde 100 ASELSAN AŞ iştirakleri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bahse konu merkezlerde herhangi bir Ar-Ge faaliyeti ve ürün üretimi yapılmamakta olup, belirtilen şekilde satış sonrası hizmetlerin gerçekleştirildiği, yerel müşteri ile daha yakın irtibat kurabilmek amacıyla yapılandırılmışlardır."

Açıklamada, ASELSAN'ın yurt içi ve dışı iştirakleri, sermaye ve ortaklık yapısına dair tüm açıklamaların şeffaf bir şekilde ASELSAN AŞ web sitesinde her yıl yayınlanan Faaliyet Raporu'nda kamuya duyurulduğu ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading