Yandex Metrica
SON DAKİKA
ASELSAN'ın 6 aylık cirosu 7 milyar TL'ye ulaştı

ASELSAN'ın 6 aylık cirosu 7 milyar TL'ye ulaştı

Türk savunma sanayiinin en önemli şirketlerinden ASELSAN, performansıyla göz dolduruyor. Şirket, 2021 yılının ilk 6 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artırarak 7 milyar TL'ye çıkardı.

Savunma

23.01.2024, 17:47

Savunmada Türkiye'nin gözbebeği şirketlerinden ASELSAN parlak verilerle göz kamaştırmaya devam ediyor. 2021 yılı ilk yarı finansal bilançosunu açıklayan şirket, cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 oranında artırarak 7 milyar TL'lik performans elde etti. Şirketin net kârı ise geçen yıla göre yüzde 37 seviyesinde artarak 2,5 milyar TL seviyesine ulaştı. 

Dünyanın pek çok ülkesine ihracat başarısı gösteren ASELSAN'ın bakiye siparişleri toplamı ise 9,2 milyar ABD Doları düzeyinde bulunuyor. 

Mevcut tabloyu yorumlayan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ihracat yapılan ülke sayısını 71'e çıkardıklarını, bu esnada yurt içi ve dışından yeni siparişler almaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"ASELSAN gerek Türk savunma sanayisine olan katkılarını artırmaya, gerekse de bu tecrübeyi sağlık, enerji, finansal teknolojiler gibi savunma dışı alanlara aktarmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek. Millileştirme çalışmalarının hayati önemde olduğunu biliyoruz. Savunma sanayiinde ülkemizin tam bağımsızlığını sağlamak, güvenlik güçlerimize desteğimizi hız kesmeden devam ettirebilmek amacıyla tüm kritik bileşenleri yerli firmalarımız eliyle millileştirmeyi görevimiz olarak görüyoruz."

Selçuk Bayraktar gururla paylaştı: Çıtayı çok daha yükseklere taşıyacağız Haberi Görüntüle

SERMAYE ÜLKE İÇİNDE KALDI

"Son 3 yılda 400 ürünü iş ortaklarımızla birlikte millileştirmeyi başardık. Bu ürünlere 56 milyon ABD Doları tutarında sipariş açarak, önümüzdeki 3 yıllık projeksiyona göre 145 milyon dolarlık büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık. 2008 yılında yüzde 38 olan yurt içi alım oranımızı yüzde 70’lerin üstüne taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. 4 binin üzerindeki tedarikçimizle ekosistemimizi sürekli geliştiriyoruz." 

"2021 yılının ilk yarısında tedarikçi ekosistemimizi yeni siparişlerle beslemeye devam ettik ve bu çerçevede 760 milyon dolarlık sipariş açtık. Bu siparişlerin yüzde 70’e yakını yurtiçi firmalarımıza açılmıştır. İlk yarıda tedarikçilerimize 7 milyar TL’yi aşan ödeme yaparak onları finansal olarak destekledik. Bununla birlikte, ASELSAN’ın güçlü tedarikçi ekosistemine 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz protokoller, KOSGEB ile imzaladığımız işbirliği sözleşmesi ve SAHA İstanbul ile beraber gerçekleştirdiğimiz tedarikçi etkinliği sayesinde yeni halkalar eklemeye devam ettik.” 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading