Yandex Metrica
SON DAKİKA
Antalya merkezli 10 ilde FETÖ'cü 102 şüpheliden 32'si tutuklandı

Antalya merkezli 10 ilde FETÖ'cü 102 şüpheliden 32'si tutuklandı

FETÖ'ye yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nun Antalya ayağı olarak yürütülen soruşturmada, Antalya merkezli 10 ilde gözaltına alınan 102 şüpheliden 32'si tutuklandı.

Savunma

23.01.2024, 22:14

Antalya merkezli Konya, Hatay, Aydın, Ankara, Kayseri, Manisa, Tokat, Muğla ve Burdur'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 102 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Bayraktar TB2 kopyası kamikaze dronla petrol tesisini vurdular: Cephenin yeni... Haberi Görüntüle

32 FETÖ'CÜ TUTUKLANDI

Savcılık aşamasında şüphelilerden 1'i serbest bırakılırken, 9'una adli kontrol şartları uygulandı, 92'si ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerden 32'si çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken, 65'i adli kontrol, 4'ü ev hapsi kararı ile serbest bırakıldı.

F-35 yarışında geride kaldılar! Fabrikadan çıkan uçakların sayısı Pasifik'e yetişemiyor:... Haberi Görüntüle

ÖRGÜT ÜYELERİNİ YURT DIŞINA KAÇIRDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

FETÖ'ye yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nun Antalya ayağı olarak yürütülen soruşturmada yakalanan şüphelilerin, örgütün güncel Antalya il yapılanmasında faaliyet gösterdikleri, örgütle iltisaklı esnaflara aylık ziyaretler yaparak, örgütün varlığı ve eylem gücü anlatıp himmet adı altında para toplayıp finansman sağladıkları öğrenildi.

Kurban Bayramı bahane edilerek, örgüt lideri Fetullah Gülen adına piyasa değerinin altında kurban bedeli topladıkları ve bu sayede örgüt üyelerinin finansal destek sağlamaya mecbur bırakıldığı belirlenirken, şüphelilerin örgütsel para alışverişlerini iş yeri ve benzeri yerlerde yaparak görüşmeleri legalleştirmeye yönelik tedbir uyguladıkları tespit edildi.

Zanlıların, aranma kaydı bulunan ya da cezaları kesinleşenleri illegal yollardan yurt dışına kaçmaları için öncü ve artçılı şekilde araçlarla göçmen kaçakçılarıyla irtibat sağlayarak deniz ya da kara yoluyla kaçış organizasyonlarına aracılık ettikleri ortaya çıktı.

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

FETÖ'DEN KOPMAYI ENGELLEMK İÇİN FİNANSAL DESTEK 

FETÖ'den kopmayı engellemek ve örgütün devamlılığını sağlamak amacıyla cezaevinde olanların ailelerine ya da kendilerine finansal destek sağladıkları belirlendi.

Örgütle iltisaklı öğretmenlerin, örgütün devamlılığını sağlamak ve yeni eleman kazanmak amacıyla uygun fiyatlarla örgütle iltisaklı ailelerin çocuklarına merdiven altı yerlerde özel ders verdikleri tespit edildi.

Cezaevinden yeni tahliye olan örgüt üyelerinin tekrar örgüt içerisinde görev almalarına yönelik çalışmalar yürüttükleri, ihraç emniyet mensuplarını tekrar örgüte kazandırmak amaçladıkları ortaya çıktı.

Şüphelilerin, atıl durumda bulunan depo, iş yeri gibi yerlerde örgütsel buluşmalar gerçekleştirdikleri, il dışında bulunan örgüt üyelerine kargo ya da ATM üzerinden kartsız işlemlerle örgütsel para gönderildiği, örgütsel haberleşme amacıyla örgütsel hat ve internet tabanlı haberleşme programlarını kullandıkları tespit edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading