Yandex Metrica

DOLAR

32.56

%0.06 expand_less

EURO

34.84

%-0 expand_less

ALTIN

2431.10

%0.11 expand_less

BIST

9722.09

%0.8 expand_less

BTC ($)

64717.45

%-2.4 expand_more

Alman Bild, SİHA konusunda da ikiyüzlü: Türk ordusu kullanınca söv, Ukrayna Rusları vurunca öv!

Alman Bild, SİHA konusunda da ikiyüzlü: Türk ordusu kullanınca söv, Ukrayna Rusları vurunca öv!

Almanlar geçmişte Suriye, Libya ve Karabağ'da eleştirdikleri Türk SİHA'larını, sözkonusu Ukrayna cephesi olunca övmeye başladı. Bild gazetesi Bayraktar TB2 hakkında 'Umudun silahı' şekline başlık kullandı.

Savunma

23.01.2024, 18:57

Alman medyası Karabağ, Libya ve Suriye cephelerinde eleştirdiği Türk SİHA'larını Ukrayna savaşıyla birlikte övmek zorunda kaldı. Alman Bild gazetesi Ukrayna envanterinde bulunan ve Rus hedeflerine karşı kullanılan Bayraktar TB2 SİHA'lardan övgüyle bahsederek 'Umudun silahı Bayraktar' ifadesini kullandı. 

Ukraynalıların Bayraktar sevgisinden ötürü Türk SİHA'sına şarkılar yazdığından bahseden Bild, "Ukrayna savunması Türk teknolojisine güveniyor. Umudun silahı Bayraktar... TB2'ler üç kıtada Rus askeri teçhizatını yok etti" diye yazdı. 

Alman gazete, Bayraktar TB2'nin Suriye, Karabağ ve Libya'da Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemini imha ettiğini hatırlatarak "Türk SİHA'sı Ukrayna'da pek çok Rus askeri teçhizatını ortadan kaldırdı. Bayraktar'ın henüz savaşın seyri konusundaki etkisi henüz tam belirgin olmasa da Ukraynalılar TB2 hakkında şarkılar söylüyorlar" ifadesini kullandı. 

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

TEK İHA'YI DA MÜZEYE KALDIRDILAR

Almanlar insansız hava araçları teknolojisine oldukça yabancı durumda. Almanya, Amerikan Northdrop Grumman şirketince üretilen RQ-4 model bir İHA'yı satın almış ancak 13 yıl boyunca uçuramadığı bu İHA'yı geçtiğimiz yıl Berlin'deki askeri müzeye kaldırmak zorunda kalmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading