Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aksungur ormanları korumaya başladı

Aksungur ormanları korumaya başladı

TUSAŞ üretimi insansız hava aracı Aksungur, yangınla mücadelede görev almak üzere Orman Genel Müdürlüğü'nün hizmetine girdi.

Savunma

23.01.2024, 17:31

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı (İHA) Aksungur, Orman Genel Müdürlüğünün hizmetine girdi.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Aksungur, TUSAŞ'ın Ankara tesislerinden Adana Şakirpaşa Havaalanı’na uçarak ilk saha görevine başladı. Görev süresi boyunca Şakirpaşa Havalimanı'nda konuşlanacak olan Aksungur, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yangınla mücadele kapsamında kullanılacak.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Aksungur İHA, silahlı ve silahsız olarak gerçekleştirdiği uçuşlarda havada kalış rekoru kırdı. Türk mühendislerinin ANKA tecrübesiyle kısa sürede gökyüzüyle buluşturduğu Aksungur, tek seferde tam 49 saatlik uçuşa imza atarak rekor kırmıştı. 

ANKA platformundan yola çıkılarak 18 ay gibi kısa sürede geliştirilen, yüksek faydalı yük kapasitesiyle kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirme kapasitesine sahip Aksungur İHA, sahip olduğu SATCOM faydalı yüküyle görüş hattı ötesi operasyon esnekliği sağlıyor. ANKARA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading