Yandex Metrica

AKSUNGUR Mavi Vatan'da denizaltı avlayacak! Tek seferde 60 saat uçuyor

AKSUNGUR Mavi Vatan'da denizaltı avlayacak! Tek seferde 60 saat uçuyor

60 saatlik kesintisiz uçuşuyla rekor kıran AKSUNGUR, Mavi Vatan görevine başladı. Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilen ilk AKSUNGUR, gövde altındaki akustik takip şamandırasıyla 'denizaltı avı'ndan sorumlu olacak.

Savunma

29.03.2024, 21:21

TUSAŞ'ın gurur projelerinden AKSUNGUR, Deniz Kuvvetleri envanterine girdi. Yıl sonuna kadar 3 adet aracın daha teslimi bekleniyor. 60 saatlik kesintisiz uçuş süresiyle rekor kıran dev AKSUNGUR, Mavi Vatan'da karakol uçağı işlevi görecek. Gövde altına entegre edilmiş 'Sonobouy' olarak adlandırılan akustik takip şamandırasıyla AKSUNGUR'lar, Doğu Akdeniz'de düşman denizaltıların tespit ve takibinden sorumlu olacak. 

ASELSAN, denizaltı tespit şamandırası 'sonobouy'u milli imkanlarla geliştirmeyi başardı. Sistem geçtiğimiz mayıs ayı itibariyle hazır duruma geldi. 

ANKA platformu üzerinden 18 ay gibi rekor bir sürede geliştirilen AKSUNGUR'a, yüzde 100 yerli ve milli PD170 motoru güç veriyor. İlki geçtiğimiz haziran ayında Orman Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen AKSUNGUR, yangınların ilk anda tespiti için çok önemli görevler üstlenmiş ve anlık aktardığı veriler sayesinde pek çok bölgede yangının büyümesine mani olmuştu. Yaz aylarında Ege ve Akdeniz bölgelerini kasıp kavuran alevler sırasında AKSUNGUR, gönderdiği görüntüler sayesinde yangın gözetleme kulesinde mahsur kalmış 3 kule çalışanının da hayatını kurtarmıştı. 

SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde! Ordunun ihtiyaç duyduğu her yerde SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde!... Haberi Görüntüle

GÖVDE ALTINA BAZ İSTASYONU 

TUSAŞ şimdi bu araçları deprem ve afet anlarında görev yapmak üzere geliştiriyor. TUSAŞ bünyesindeki ULAK A.Ş. tarafından tasarlanan ve IDEF 2021 Savunma Fuarı'nda sergilenen UYGAR Haberleşme Podu, AKSUNGUR'un gövde altına takılarak deprem bölgelerinde vatandaşın mobil iletişimine hizmet verecek. Sabit baz istasyonlarına aşırı yüklenmeler yahut deprem sırasında bu alıcıların zarar görmesi nedeniyle cep telefonuyla iletişimde sıkıntılar yaşanıyordu. Gövde altında UYGAR podunu taşıyan AKSUNGUR'un afet bölgesine giderek düşük irtifada seyredip 'uçar baz istasyonu' işlevi görmesi hedefleniyor. 

ASELSAN Leopard tanklarından sonra Güney Amerika'da yeni bir adım daha attı ASELSAN Leopard tanklarından sonra Güney Amerika'da yeni bir adım daha... Haberi Görüntüle

250 KİLOLUK BOMBAYI BÖYLE ATTI

3 bin 300 kilogram kalkış ağırlığı ve 750 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip AKSUNGUR'lar aynı zamanda çok etkili bir SİHA... AKSUNGUR geçtiğimiz aylarda TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) takılı 250 kilogramlık bombayı 30 kilometre menzile başarıyla atmış ve hedefi imha etmişti. KGK'nın lazer güdümlü versiyonu olan TEBER podu ise 250 kiloluk MK-82 bombalarını hedefe yüksek hassasiyetle gönderiyor. AKSUNGUR, TEBER poduyla MK-82 de atabiliyor. AKSUNGUR tüm bunların yanında diğer mini akıllı mühimmatların hepsini (MAM-C, MAM-L, Bozok) kullanabiliyor. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading