Yandex Metrica

Akıncı TİHA'larda yeni gelişme! İlk ihracat sözleşmesine imza atıldı

Akıncı TİHA'larda yeni gelişme! İlk ihracat sözleşmesine imza atıldı

İhracat hacmini son yıllarda artıran, 5 yılda dünyada ilk 10'a girmeye hazırlanan Türk savunma sanayisi, en yeni ürünlerinden biri olan Bayraktar TİHA'nın ilk ihracat sözleşmesini imzaladı.

Savunma

23.01.2024, 18:41

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sektörün 2021 yılındaki performansı değerlendirdi. 

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİ HACMİ 3 MİLYAR DOLARI AŞTI 

Savunma ve havacılık sanayisinin, 2021'de ilk kez 3 milyar doları aşarak rekor kırdığına ve 3,22 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle konuştu: 

"Burada önemli olan husus ihracat kompozisyonunda yerli katma değerin yıldan yıla artan bir mahiyette gelişmesidir. Türkiye için güçlü ve bağımsız bir savunma sanayisi nasıl olmazsa olmaz ise aynı şekilde dost ve müttefik ülkeler ile stratejik ilişki kurduğumuz coğrafyalarda savunma ve havacılık ihracatını güçlü kılması önemli bir hedeftir. Savunma ihracatı ekonomik bir kazanım sağlamasının çok ötesinde ihracat yaptığınız ülkelerle stratejik ilişki kurma ve bu ülkeler ile her türlü ticari ve sosyal faaliyetlerin gelişmesi için de elverişli bir zemin teşkil ediyor. Bu nedenle sektörün ihracat hacminin etkin ve sürdürülebilir olması kritik öneme haiz bir konudur."

Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu: Biz de ayrılalım Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu:... Haberi Görüntüle

İHRACATTA EN ÇOK TALEN GÖREN SİHA

Haluk Bayraktar, bu gelişme sürecinde milli İHA'lar odağından bakıldığında 20 yıl önce milli ve özgün İHA geliştirme yolunda atılan adımlar ve başlatılan çalışmalar sayesinde önce ülke ihtiyaçlarının rekor oranda yerli sanayi katılımı ile karşılanır hale geldiğini vurguladı. 

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

İLK İHRACAT SÖZLEŞMESİ TAMAMLANDI 

Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: "Bayraktar Akıncı TİHA’nın ilk ihracat sözleşmesini de tamamladık. Sözleşme kapsamında Bayraktar Akıncı TİHA ve yer sistemlerini 2023 yılı içinde teslim edeceğiz. AR-GE aşamasından itibaren tüm projelerini kendi öz kaynağı ile yürüten Baykar, gelirlerinin yüzde 85’ten fazlasını ihracattan elde ediyor. Bu ihracat gelirleri sayesinde geliştirdiği yüksek teknolojili insansız savaş uçağı MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) ve Bayraktar TB3 gibi platformlar için araştırma ve geliştirme kaynağı oluşturuyor.

Baykar örneği sektörün irili ufaklı birçok firmasının ihracat sürecinde rol aldığı bir yolculuğu anlatıyor. Baykar’ın gerçekleştirdiği ihracat sayesinde birlikte çalıştığımız 1000’den fazla yerli tedarikçimizin de geliştirdiği ürünler ihraç edilmiş oluyor. Böylece savunma ve havacılık ekosistemi kolektif bir ihracat başarısına imza atıyor. Türkiye bir yandan katma değerli stratejik ürünler geliştiriyor. Öte yandan yapılan ihracatların katma değeri yıldan yıla artıyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading