Yandex Metrica

AKINCI dün gece havada mıydı? Kış Kartalı Harekâtı yerli ve milli TİHA'nın ilk operasyonu olabilir

Bayraktar TB2'lerden farklı olarak nüfuz edici bombalar ve MK-82'leri de taşıyabilen AKINCI TİHA'ların dün geceki Kış Kartalı Harekâtı'na katılıp katılmadığı merak konusu oldu.

Savunma

03.03.2024, 05:41

Türkiye'yi SİHA teknolojisinde dünyanın ilk 3 ülkesi arasına sokan taarruzi insansız hava aracı AKINCI dün geceki Kış Kartalı Harekâtı'na katılmış olabilir.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde Baykar şirketince üretilen TİHA'lardan en az 6 adet bulunduğu biliniyor. İlk 3 AKINCI'nın teslimatı, 29 Ağustos'ta düzenlenen törenle yapılmış, sonraki süreçte teslimatlara devam edilmişti. Baykar şirketi 2021 sonuna dek TSK'ya 6 adet AKINCI teslim edileceğini bildirmişti. 

Kabul testleri tamamlandıktan sonra Batman 14. İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutannlığı'na intikal ederek burada göreve başlayan AKINCI TİHA'ların dün gece PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirilen kapsamlı hava harekâtında yer almış olabileceği belirtiliyor. 

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

BİNALAR AĞIR MÜHİMMATLA VURULDU 

Suriye ve Irak'taki Derik, Karacak, Sincar ve Mahmur'da çok sayıda binanın enkaza dönüşmesi gözleri AKINCI TİHA'lara çevirdi. 

Teröristlerin kullandığı binaların tahribi için kullanılan mühimmatlar büyük oranda F-16'lar tarafından ateşlendi ancak Afrin yakınlarındaki Tel Rıfat'tan Erbil'in güneyindeki Mahmur'a dek bin kilometreyi aşan operasyon güzergâhında, tahrip gücü yüksek bombalar taşıyabilen AKINCI'nın da kullanılmış olma ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor. 

1,5 ton ağırlığında faydalı yükle havalanabilen AKINCI TİHA, başta nüfuz edici bombalar (NEB) olmak üzere MK-81, MK-82 ve SOM gibi ağır füzeler taşıyabiliyor. 

Irak ve Suriye kuzeyinde çok sayıda binanın enkaza dönüşmesi, operasyonlarda ağır mühimmat kullanıldığını gözler önüne seriyor. 

Sözkonusu iddianın resmi kaynaklarca doğrulanması halinde 2 Şubat 2022 tarihli Kış Kartalı Harekâtı, AKINCI TİHA'nın terör örgütlerine karşı kullanıldığı ilk operasyon olarak kayıtlara geçebilir. 


Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

AKINCI TİHA GÖREVE HAZIR

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading