Yandex Metrica

AKINCI-B ilk uçuşunu yaptı! Tam iki kat daha güçlü...

Baykar firması tarafından üretilen taarruzî insansız hava aracı AKINCI'nın B modeli ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Savunma

23.01.2024, 22:05

Dünyaca ünlü Bayraktar TB2 SİHA'ların üreticisi Baykar şirketi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde teslim etmekte olduğu AKINCI-A'nın daha gelişmiş modeli üzerinde çalışıyor. 

Şirket, AKINCI-A'dan yaklaşık 2 kat daha güçlü olan AKINCI-B modelini Çorlu Havaalanı'nda başarıyla test etti. 

Her biri 750 beygir güce sahip iki adet motor bulunan AKINCI-B, toplamda 1500 beygirlik gücüyle kendi sınıfında dünyanın en güçlü insansız hava aracı olma başarısı gösterdi. 

AKINCI-B'nin test görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"AKINCI-B, kendi sınıfında dünyadaki en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek taarruzi insansız hava aracı. 

Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı!

Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun."

Selçuk Bayraktar, AKINCI-A'da 450'şer beygirlik 2 adet motor bulunduğunu, AKINCI-B'nin ise 750'şer beygirlik 2 tane motora sahip olduğunu yazdı. 

Çorlu’da bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen test faaliyetinde Bayraktar AKINCI B TİHA, 1 saat 16 dakika havada kaldı. Bayraktar AKINCI B ilk uçuşunda aerodinamik parametre tanımlama testlerini de başarıyla gerçekleştirdi.

İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye eşit İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKEYLE İHRACAT SÖZLEŞMESİ 

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar AKINCI TİHA için 2 ülke ile ihracat sözleşmesini tamamladık. Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamlayan 2x750=1500 HP'lik güce sahip AKINCI B'den sonra, 2x950=1900 HP'lik güce sahip AKINCI C de yakında göklerde olacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise Twitter hesabından, "Kendi sınıfında dünyadaki en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek Taarruzi İnsansız Hava Aracı. Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading