Yandex Metrica

Afrika ülkelerinin Bayraktar TB2'lere ilgisi artıyor. Burkina Faso 5 adet SİHA satın aldı

Afrika ülkelerinin Bayraktar TB2'lere ilgisi artıyor. Burkina Faso 5 adet SİHA satın aldı

Burkina Faso, ülkedeki isyancılara karşı hava yeteneklerini güçlendirmek için Bayraktar TB2 SİHA satın alan son ülke oldu.

Savunma

29.03.2024, 12:34

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso, Türkiye'den 5 adet Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı satın aldı. 

Military Africa sitesinde yer alan habere göre Burkina Faso, Nisan-Mayıs aylarında Türkiye ile yapılan savunma anlaşmasının ardından ordusuna beş Bayraktar TB2 kattı. 

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

1 TEMMUZ'DA AFRİKA SEMALARINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz 1 Temmuz'da açık kaynaklı hava tespit platformu FlightRadar24'te bir adet Bayraktar TB2'nin Burkina Faso ve Togo semalarında uçtuğu tespit edilmiş, ancak SİHA'nın hangi ülke envanterinde bulunduğu tespit edilememişti. Elde edilen son bilgiye göre Burkina Faso'nun Türkiye'den 5 adet SİHA satın aldığı kesinleşmiş oldu.

İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler Haberi Görüntüle

AFRİKA ÖNEMLİ BİR PAZAR ALANI

Military Africa, bu yeni satışın, Afrika'nın Türk savunma firmaları için önemli bir pazar olduğunu kanıtladığını aktardı. Haberde Türkiye-Afrika savunma ve havacılık ihracatının 2020'de 83 milyon dolarken 2021'de 288 milyon dolara yükseldiği aktarıldı.

Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok uzakları vurabilen aylak mühimmatı Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok... Haberi Görüntüle

ÜSTÜN PERFORMANS GÖSTERDİ

Haberde Bayraktar TB2'nin son dönemde Libya, Azerbaycan ve Ukrayna'da başarılı bir performans göstererek gözleri üzerine çektiği kaydedildi.

Türkiye, Nisan 2022 tarihinde Burkina Faso yetkilileriyle ülkedeki güvenlik konularının ele alındığını ve bu kapsamda Türkiye'nin "terörle mücadele" konusundaki tecrübelerinin Burkina Faso'ya aktarılabileceği üzerinde durulmuştu.

Türkiye ile Togo arasında 2021 yılında yapılan görüşmelerde siyasi, ekonomik, ticari ve askeri alanlarda iş birliğini ilerletme üzerine anlaşma sağlanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading