Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adnan Özbal: Milli torpido AKYA'da son aşamadayız

Adnan Özbal: Milli torpido AKYA'da son aşamadayız

Denizcilik Zirvesi'nin 'Mavi Vatan' oturumunda konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Özbal, milli torpido Akya'nın test atışlarına önümüzdeki yıl başlanacağını açıkladı.

Savunma

23.01.2024, 17:37

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından organize edilen Denizcilik Zirvesi'nde konuştu. Donanmada kullanılan kritik silahlardaki son duruma ilişkin bilgiler veren Özbal, "Denizaltıların ana silahı olan milli torpido AKYA, ki tordipo çok gelişmiş bir silahtır. Bunun son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki yıl test atışını yapmayı düşünüyoruz" dedi. 

AKYA torpidonun hazır olmasıyla Türkiye, çok önemli bir silah konusunda daha bağımsızlık kazanacak.

KAAN'ı gören gaza basıyor: Güney Kore'nin KF-21'i tanker uçakla havalandı Haberi Görüntüle

SAPAN VE GENESİS KULLANIMDA

TÜBİTAK SAGE imzalı elektromanyetik top sistemi SAPAN projesinin tamamlanıp hizmete girdiğini, deniz kuvvetlerinin yazılımcıları tarafından geliştirilen GENESİS projesinin de kullanımda olduğunu hatırlatan Özbal, "Ayrıca insansız hava ve deniz araçlarıyla deniz kuvvetlerimiz dünyada sayılı güçler arasındadır. Bu kabiliyetlerimizi artırarak halen çevre denizlerimizde ve mavi vatanımızda kullanmaktayız. Deniz gücümüzün geliştirilmesinde savunma sanayimizle omuz omuza her geçen gün yerli ve milli silahlarımızın geliştirilmesinde önemli başarılar elde edilmektedir" ifadelerini kullandı. 

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

MAVİ VATAN'DAN TAVİZ YOK

"Nasıl ki bir karış toprak vermiyorsak, bir damla Mavi Vatan'dan da su vermemek Mavi Vatan'ın temel felsefesidir" diyen Özbal, Mavi Vatan bağlamında birçok alanda güvenlik stratejilerine önem verildiğini anlattı. Mavi Vatan'ın savunulması için Deniz Kuvvetleri olarak kapsamlı ve çok yönlü çalışmalara ağırlık verildiğini söyleyen Özbal, "Mavi Vatan'ımız canlı ve cansız kaynaklarıyla günümüz ve gelecek nesillerimizin refahı için ihtiyaç duyulan potansiyeli barındırmakta. Bu yüzden deniz yetki alanlarımızdaki menfaatlerimizin milletçe farkından olmak ve milletçe korumak zorundayız" diye konuştu. İSTANBUL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading