Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'ye ATAK öfkesi: Çin'in kazanmasını istediler! Böyle düşmanlık görülmedi

ABD'ye ATAK öfkesi: Çin'in kazanmasını istediler! Böyle düşmanlık görülmedi

Üç yıldır Türkiye'ye engel koyarak Pakistan'ın ATAK helikopter alımından vazgeçmesine neden olan ABD, vatandaşın çok sert tepkisini çekti.

Savunma

31.01.2024, 09:26

ABD'nin motor satış izni vermemesi nedeniyle Pakistan, Türkiye'den talep ettiği 30 adet ATAK helikopteri almaktan vazgeçti. Motor ihraç lisansı konusunda sorunların çözülmesini 3 yıldır bekleyen İslamabad yönetimi, Washington'un Ankara'ya uyguladığı ambargo nedeniyle rotayı Çin'e kırmak zorunda kaldı. Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopteri satın alacak. 

Pakistan'la imzalanmış 1,5 milyar dolarlık sözleşmenin iptal edilmesine yol açan ABD'ye kamuoyunda büyük tepki var. İhalenin iptali haberlerini sosyal medyada yorumlayan vatandaşlar, "ABD, Türkiye'nin kazanmasındansa Çin'in kazanmasına razı" diyor. Washington'daki Türk düşmanlığının görülmemiş boyuta ulaştığını dile getiren binlerce kişi, bu ülkenin Suriye'de PKK/YPG terör örgütüne açıktan destek verdiğini, Türkiye sınırında boşalttığı bölgelere ise Rusya'yı yerleştirdiğini hatırlatıyor. 

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

"ABD BİR NUMARALI DÜŞMANIMIZDIR"

Bir kullanıcı, "Sonra demesinler, Türk kamuoyu ABD'ye neden bu kadar öfkeli" diye yazarken başka bir yorumda ise "ABD, Çin'in hamle alanını büyütme pahasına bizi engelledi. Düşmanlık seviyesini başka bir boyuta taşıdı" ifadeleri kullanıldı. Bir vatandaş da "ABD'nin başka bir 'müttefik' kazığı daha... Allah'ın laneti üzerlerine olsun, tez zamanda inşallah, Pensilvanya'dan başlayarak" şeklinde tepkisini dile getirdi. İşte o yorumlardan dikkat çekenler:

"Terörist devlet ABD her yerde karşımıza çıkıyor." 
"ABD Türkiye'nin bir numaralı düşmanıdır."
"Bir musibet bin nasihatten iyidir."
"Pakistan'a kızmayalım, adamlar 3 senedir motor işini halletmemizi bekliyordu."
"ATAK helikopteri yapılınca ve satılınca sevinmeyen tayfa, Pakistan siparişi iptal etti diye seviniyor! Yeminle bunlar insan değil..."
"Hâlâ ABD hakkında 'müttefik' lafları edilmez mi, sinirlerim altüst oluyor... 1952'den beri ABD ülkemizi sülük gibi sömürdü; çöpe attığı F-84, F-86, F-100'leri verip peşinden parça-bakım derken 20 katı parasını çıkardı."
"ABD müttefiklerini Rusya ve Çin'e itiyor."
"Bu ABD manyak... Hem ülkeleri Çin'e Rusya'ya itiyor, sonra 'niye onlardan alıyorsunuz' diye yaptırım uyguluyor."
"ABD müttefik değil, en büyük düşmanımızdır!"
"Amerika resmen Çin'in cebine 1,5 milyar dolar koydu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading