Yandex Metrica

ABD zırhlıları SİHA'ların yeni hedefi olacak! PKK'ya 250 adet tam donanımlı muharebe aracı gönderdiler

Dikkatler Rusya-Ukrayna krizine çevrilmişken ABD ordusu Suriye'de terör örgütü PKK'yı donatmaya devam ediyor. Askeri kargo uçakları teröristlere 250'den fazla tam donanımlı zırhlı muharebe aracı teslim etti.

Savunma

23.01.2024, 18:50

Türkiye kamuoyunun dikkati Rusya ile Ukrayna arasındaki muhtemel savaşa kilitlenmişken terör örgütü PKK/YPG'nin bir numaralı destekçisi ABD Suriye'deki faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. 

Ülkenin 3'te 1'ini işgal ettirdiği örgüte şimdiye dek onbinlerce TIR dolusu silah-mühimmat gönderen Amerikan ordusu, PKK/YPG'ye 250'den fazla paletli zırhlı muharebe aracı daha sevk ettiğini duyurdu. 

ABD Merkez Komutanlığı'na (CENTCOM) bağlı Birleşik Ortak Görev Gücü tarafından yayınlanan görüntüler, PKK'ya tam donanımlı Bradley tipi zırhlı muharebe araçlarının verildiğini gösteriyor.

CENTCOM'a bağlı birliğin övgüyle paylaştığı klip, ABD'nin terör örgütüne destekte ne denli pervasızlaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Araçların bu kez TIR'la değil, Amerikan ordusuna ait askeri kargo uçaklarıyla getirilmiş olması dikkat çekti. 

Brett McGurk ve Joe Biden

Joe Biden'ın Ortadoğu politikalarından sorumlu elçisi 'terör baronu' Brett McGurk tarafından yönetilen sürecin daha uzun bir süre devam etmesi bekleniyor. Zira hem kargo uçakları hem de TIR'lar PKK/YPG'ye yeni sistemler getirmeye devam ediyor. 

ABD ordusu teröristleri askeri sistemlerle takviyenin yanında örgüte yıllardır eğitim de veriyor. ABD ile PKK geçtiğimiz günlerde Deyrizor ve Haseke bölgelerinde ortak tatbikatlara imza attı. 

İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜ SURİYE'DE PALAZLANDI

Biden-McGurk-CENTCOM desteğiyle palazlanan terör örgütü, son günlerde özellikle Fırat Kalkanı Harekât bölgesine yönelik saldırıları yoğunlaştırdı. ABD'nin verdiği sahra toplarıyla Bab ilçesine saldıran terör örgütüne bölgedeki Mehmetçikler tarafından anında cevap veriliyor. 

Örgütün elindeki ağır silah, top ve zırhlı araçlar, kapsamlı bir operasyon halinde ROKETSAN imâli akıllı mühimmatları kullanan Türk SİHA'larının ilk hedefleri olacak. Mini akıllı mühimmat ailesi MAM-C ve MAM-L, yüksek infilak parçacık etkili başlıklarıyla şimdiye dek rejim ve terör örgütlerine ait yüzlerce zırhlıyı imha etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading