Yandex Metrica

ABD Ukrayna'ya vermediği SİHA'ları Türkiye'ye karşı kullanmak üzere Yunanistan'a getirdi

ABD Ukrayna'ya vermediği SİHA'ları Türkiye'ye karşı kullanmak üzere Yunanistan'a getirdi

ABD savaşın başından buyana Ukrayna'ya vermekten imtina ettiği SİHA'ları Yunanistan'da konuşlandırdı. 8 adet MQ-9 Reaper'ın bir savaş durumunda Türk ordusuna karşı kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda Amerikan platformları da Mehmetçiğin tereddütsüz hedefinde olacak.

Savunma

23.01.2024, 20:06

ABD, Rusya'ya karşı kullanmasın diye aylardır Ukrayna'ya vermekten geri durduğu MQ-9 tipi SİHA'ları Türkiye'nin karşı kıyılarında konuşlandırdı. 

Girit'ten Dedeağaç'a dek Yunanistan topraklarını garnizona dönüştüren Washington böylece Türkiye'ye yönelik saldırgan adımlarına bir yenisini eklemiş oldu. 

General Atomics şirketi ürünü 8 adet MQ-9 Reaper SİHA, ABD'nin bu araçlar için kullandığı Larissa'daki hava üssüne getirildi. Sözkonusu SİHA'ların Yunan ordusuna kiralandığı belirtiliyor.

Yunanistan'a 8 SİHA verilmesi, Atina ile Washington arasındaki askeri anlaşmalara binaen gerçekleşti.

1850 kilometre operasyon menzili bulunan MQ-9'ların Türkiye'nin batı kıyılarındaki hava savunma sistemleri ve füze bataryalarının yerini tespit etme amaçlı kullanılacağı sanılıyor.

MQ-9 Reaper'ların bir savaş durumunda Türk ordusuna karşı kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda ABD silah ve platformları da Mehmetçiğin tereddütsüz hedefi olacak. 

NATO ülkeleri arasında yaşanabilecek böyle bir gerilim, Ukrayna savaşı nedeniyle zor durumdaki Rusya'nın rahatlaması sonucunu doğuracak. 

Pentagon'un Reaper hamlesi, Türkiye'nin balistik füze TAYFUN'un test görüntülerini yayınlaması ve daha sonra Suriye kuzeyine yönelik kara harekâtı başlatacağını duyurmasının ardından geldi. 

Kuzeyde Türkiye sınırında bulunan Dedeağaç'a binlerce zırhlı araç, personel taşıyıcı ve tank sevk ederek bunları Yunanistan'a 'hibe ettiğini' duyuran ABD aynı zamanda Dedeağaç Limanı'nda büyük savaş gemilerinin konuşlanması için genişletme hazırlığı yürütüyor. 

Yunan Hava Kuvvetleri'ndeki F-16'ları Block-70 Viper seviyesine yükseltmekte olan ABD aynı zamanda donanmadaki gemilerin modernize edilmesi işini de üstlenmiş durumda. 

Güneydeki Girit adası ise Amerikan F-15 ve F-35 savaş uçaklarına ev sahipliği yapıyor.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz muhtemel bir Türk-Yunan savaşında neler yaşanabileceğini böyle yorumlamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading