Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD Rusya'dan S-400 alan Hindistan'a 500 milyon dolar verecek! Türkiye'nin F-35'lerine el koymuşlardı

ABD Rusya'dan S-400 alan Hindistan'a 500 milyon dolar verecek! Türkiye'nin F-35'lerine el koymuşlardı

Rusya'dan S-400 alımını bahane ederek Türkiye'ye yaptırım uygulayan ABD, S-400'lerin diğer kullanıcısı Hindistan'a 500 milyon dolar vermeye hazırlanıyor.

Savunma

08.02.2024, 11:37

Türkiye ile Rusya arasında S-400 hava savunma sistemi anlaşması imzalanmasından sonra Ankara'yı giderek artan bir tonda tehdit eden Washington, CAATSA olarak bilinen yaptırımları devreye sokmuştu. Bu kapsamda Türkiye, ortağı olduğu F-35 savaş uçağı projesinden de çıkarılmıştı. 

Oysa Amerikan yönetimi, S-400'leri Türkiye'nin ardından satın alan Hindistan konusunda hayli farklı hareket ediyor. Bu ülkedeki Rus silahlarının varlığını azaltmak isteyen Amerikalılar, Narendra Modi hükümetine 500 milyon dolarlık askeri yardım yapmaya hazırlanıyor. 

>Bloomberg'de yer alan habere göre 'yabancı askeri finansman' başlığı altında gönderilecek 500 milyon dolarlık yardım, Hindistan'ı İsrail ve Mısır'ın ardından ABD'den en fazla askeri yardım almış 3. ülke yapacak. 

Hint ordu envanterinin yüzde 40'ından fazlasını Rus menşeili sistemler oluşturuyor. Sadece son 10 yılda Rusya'dan 25 milyar dolarlık silah ve mühimmat teslim alan Yeni Delhi yönetimi, şimdiye kadar Washington'dan herhangi bir tepkiyle karşılaşmadı. Şüphesiz bunda Hindistan'ın Çin'e komşu olması önemli bir rol oynuyor.

500 milyon dolarlık Amerikan yardımının Hint ordusunun ihtiyaç duyduğu ağır platformların parasını karşılamaktan uzak olacağı belirtiliyor. İddiaya göre yarım milyar dolarlık hibe, Hindistan'ın Amerikan sistemlerine para yatırmasını kolaylaştıracak bir etki yaratabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading