Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'nin ünlü dergisinden Yunanistan'ı öfkelendirecek çıkış: Türkiye'yle boy ölçüşemez

ABD'nin ünlü dergisinden Yunanistan'ı öfkelendirecek çıkış: Türkiye'yle boy ölçüşemez

Türkiye'ye yönelik provokatif eylemlerine devam eden Yunanistan'a Türkiye'den ardı ardına sert uyarılar gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bir gece ansızın gelebiliriz.' cümlesi Yunanistan'da büyük korku ve paniğe neden olurken Yunan medyası korkusunu gizlemek adına 'daha güçlü' olduğunu iddia eden açıklamalarda bulundu. Ancak uluslararası medyada yapılan bütün ordu kıyaslamaları gösteriyor ki, Türkiye'nin savunma sanayii, bütçe payı, askeri gücü ve donanmasının kuvveti bakımından Yunan ordusu ile kıyaslanmayacak derecede far var.

Savunma

23.01.2024, 19:48

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim Yunanistan'ın provokasyonlarıyla artarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunansitan'a ''Bir gece ansızın gelebiliriz'' uyarısı Yuananistan'da korku ve paniğe neden oldu.

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

MACRONA' ŞİKAYET ETTİ

Geçtiğimiz gün Türkiye'yi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a şikayet eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Adalarımıza gece geleceklerini söyleyenleri, gün ışığında bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Macron, ise adeta Yunanistan'a kalkan olmuş 'Yunanistan'da kargaşaya izin vermeyeceğiz' demişti.

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

BAKAN AKAR'DAN TARİHİ CEVAP

Bütün bunlara bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. "Akıllı olun, tarihi bize tekrarlatmayın." sözlerini kullandı.

Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Haberi Görüntüle

TÜRK-YUNAN ORDULARI KIYASLANDI

Yunanistan'da Türkiye'den gelen açıklamalar yankılanırken, "Bir Gece Ansızın Gelebilirim" şarkısı sözleri ile gündeme taşındı. Türk yetkililerin Yunanistan'ı savaşla tehdit ettiği ifade edildi.

Öte yandan Yunan Ta Nea gazetesinde yer alan haberde Türk ve Yunan orduları kıyaslandı.

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DAN KOMİK KARŞILAŞTIRMA

Tümamiral Stelios Fenekos ve Korgeneral Andreas Pentaras, bir röportajda Türkiye'nin Batı'nın desteğine sahip olmadığını belirtti.

Türkiye'ye yetişmek için silah yarışına giren Yunanistan'ın ordusunun Türkiye için caydırıcı güç olduğunu iddia eden ikili; Yunanistan, denizde, hava kuvvetlerinde, kara ordusunda olduğu kadar siyasi düzeyde de caydırıcı olduğunu belirtti.

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN TÜRKİYE'YLE BOY ÖLÇÜŞEMEZ'

Amerikan Forbes dergisinde, Türkiye ve Yunanistan donanmalarını kıyaslayan bir yazı yayımlandı. Türk donanmasının her yıl önemli ölçüden büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çekilerek, “Yunanistan, Türkiye'yle kesinlikle boy ölçüşemez. Yunanistan, Türkiye'ye ayak uydurabilmek için donanmasını yükseltmeye ihtiyaç duyacak” denildi.
Peki, yeni silahlanma programı Yunanistan savunmasını ne kadar güçlü kılıyor? Rakamsal olarak her iki ülkenin savunması ne durumda?

Kara kuvvetleri

Aktif asker sayısı
Yunanistan: 107 bin 593
Türkiye: 355 bin

Tank
Yunanistan: 1,353
Türkiye: 2,435

Donanma
Fırkateyn:
Yunanistan: 13
Türkiye: 16

Corvette/Saldırı Gemisi

Yunanistan:9
Türkiye:33

Denizaltı
Yunanistan:11
Türkiye:13

Savaş Uçağı

Yunanistan: 228
Türkiye: 293

Askeri Kargo Uçağı

Yunanistan: 17
Türkiye: 36

SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde! Ordunun ihtiyaç duyduğu her yerde SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde!... Haberi Görüntüle

TÜRK ORDUSU DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 13'ÜNCÜ ORDUSU

Öte yandan ABD merkezli, bağımsız Global Firepower'ın 2020 raporuna göre Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en güçlü 13'üncü ordusu konumunda bulunuyor. Aynı listede Yunan ordusu 33. sırada yer alıyor. Söz konusu raporda Türk ordusu için şu özelliklere yer veriliyor:

Savunma bütçesi: 19 milyar dolar

Toplam askeri personel: 735 bin

Toplam hava gücü: 1,055 (uçak + İHA + helikopter)

Savaş uçağı: 206

Muharebe tankı: 2 bin 622

Donanma gücü: 149

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading