Yandex Metrica
SON DAKİKA
ABD 51. eyaleti Ege'ye kurdu! Ülkenin ismi yakında değişebilir...

ABD 51. eyaleti Ege'ye kurdu! Ülkenin ismi yakında değişebilir...

Yunanistan'ın Türkiye korkusunu ustalıkla kullanan ABD bu ülkedeki varlığını öyle bir noktaya taşıdı ki, artık Atina için "Amerika'nın 51. eyaleti" yorumu yapılıyor.

Savunma

19.03.2024, 23:45

Yunanistan, Türkiye korkusuyla denize düşüp yılana sarıldı. ABD sıralı garnizonlarla ülkeyi baştan başa işgal etti. Atina yönetimi, Türk ordusuna karşı korunma içgüdüsüyle kendini Washington'a öylesine teslim etti ki, bu gücü ülkeden çıkarabilmesine imkansız gözüyle bakılıyor. Çünkü Yunanistan artık "ABD'nin 51. eyaleti" olarak görülüyor. 

Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'nin anlaşma çağrılarını karşılıksız bırakan Yunanlılar, Avrupa ülkelerine her fırsatta 'Türklere ambargo başlatın' çağrısında bulunuyor. Ekonomik olarak bitik durumdaki ülke, savunma/silah ihtiyacını karşılamak için üretim dışında her yola başvuruyor. Savaş uçakları konusunda Fransa'nın, donanmada da ABD'nin destek verdiği Yunanlılar ülkedeki pek çok bölgeyi Pentagon kullanımına tahsis etti. Onlara kısaca göz atalım:

Hayalet SİHA ANKA-3 bir kez daha uçtu: İrtifa ve sürede... Haberi Görüntüle

HANGİ ÜSTE NE VAR?

1-İskiri Erken Uyarı Üssü. Yunan ana karasına yakın konumdaki adalardan birine ABD ordusu radarlar kurdu. 

2-Pire Deniz Üssü (Atina): NATO Deniz Taşımacılığı Koordinasyon Merkezi (AMSCC) burada bulunuyor. 

3-Hellenikon Hava Üssü (Atina): ABD'nin 7206. Hava Filosu burada konuşlu durumda. 

4-Souda Deniz Üssü (Girit): ABD burayı hava ve deniz üssü olarak geniş çaplı ve kalıcı olarak kullanıyor. Rus hava savunma sistemi S-300'e de ev sahipliği yapan bölgede sık sık ortak tatbikatlar düzenleniyor. 

5-Kalamata Hava Üssü (Kalamata): Amerikan ordusunun hava araçlarını konuşlandırdığı üslerden biri.

6-Andravida Hava Üssü (Andravida): SİHA ve taarruz helikopterlerinin bulunduğu Amerikan üssü. 

7-FOB Aktio Hava Üssü (Preveze): NATO'ya bağlı AWACS erken uyarı uçakları bulunuyor. 

8-Araksos Hava Üssü (Araksos): Mora yarımadasının doğusunda NATO'ya ait nükleer silahların bulunduğu stratejik bir üs. 

9-AUS Hava Üssü (Larissa): Yunanistan batısında ABD SİHA'larının konuşlandığı hava üssü. 

10-Sedes Hava Üssü (Selanik): Andravida ve Larissa üslerinde olduğu gibi Selanik'te de ABD ordusuna ait insansız hava araçları bulunuyor. 

11- 71. Mobilize Hava Gücü (Nea Santa-Kilkis): NATO'ya bağlı tank birlikleri burada bulunuyor. 

12- 3. Kolordu (NRDC) (Selanik): NATO Hızlı Dağıtım Kolordusu burada konuşlanıyor. 

13-Dedeağaç Üssü (Dedeağaç): Burada Amerikan ordusunun binin üstünde tank ve zırhlı aracı, aynı zamanda çok sayıda taarruz helikopteri var. Türkiye'ye en yakın bölge. 

Kayseri HÜRJET'le yeniden doğacak: Türkiye'nin ilk uçak fabrikası üretime hazırlanıyor Haberi Görüntüle

ADALAR DA ARTIK BİRER GARNİZON

Yunanistan bu üslerin dışında, silahlandırılması uluslararası anlaşmalarla yasak olan adaları da yoğun tahkimatla birer garnizona dönüştürdü. Adalar Denizi'nde 152 adet ada ve adacıktan oluşan kara parçalarına ağır silahlar konuşlandırmak kanunen yasak. Atina buraları silahlandırarak 'bu adaların egemenliğinin kendine devir şartını da kendi eliyle ortadan kaldırmış' oluyor. Gayri Askeri Statü kapsamındaki Limni (Lemnos), Kızılhisar (Meis), İpsara (Psara) ve Rodos'ta Yunan taburları bulunuyor.  Egemenliği Yunanistan'a Devredilmeyen Ada, Adacık ve Kayalıklar yani EGAYDAAK kapsamındaki Gavdos, Kelemez (Kalolimni), Karaada, Fener Adası, Ardıççık, Bulamaç ve Eşek Adalarında da yoğun biçimde Yunan birlikleri mevcut durumda.

PKK Türk SİHA'larını vurdu mu? İran'dan kamikaze dron aldılar Haberi Görüntüle

YAKINDA ALMANYA'YI GEÇECEKLER

Topraklarını tam bir teslimiyet içinde Amerikan ordusuna açan Yunanlılar, ülkelerini ABD'nin Avrupa'daki en büyük lojistik merkezlerinden biri haline getirme yolunda. Halihazırda Pentagon'un Avrupa'daki en büyük askeri varlığı Almanya'da bulunuyor. Ancak Yunanistan'ın yakın bir zaman içerisinde Almanya'yı geçmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading