Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB 5 yılda sadece maketini üretti!

AB 5 yılda sadece maketini üretti!

Dünyanın çeşitli ülkeleri Türk İHA ve SİHA'ları için sırada. İnsansız hava aracı sitemi teknolojisinde gelişme sağlayamayan Avrupa ise 'Eurodrone' ile İHA pazarına girmeye hazırlanıyor. 27 ülke 5 yıldır İHA üretmek için çabalıyor. Hedef ise uzak: 2028.

Savunma

23.01.2024, 17:41

Türkiye, insansız hava aracı sektöründe liderlik yolunda. İHA ve SİHA teknolojisinde, birçok gelişmiş ülkenin savunma politikalarını da geride bırakmış durumda. Avrupa Birliği'nde SİHA paniği var. 

ASPİLSAN bataryalar için öyle bir cihaz geliştirdi ki! KANGURU'da yok... Haberi Görüntüle

27 ÜLKE, TEK HAYAL: 'EURODRONE' 

Avrupa, bir süredir insansız hava aracı Eurodrone telaşına düşmüş durumda. Avrupa Komisyonu üyesi 27 ülke, drone üretimi için uzun zamandır çabalıyor. Ancak hem bütçe hem de ortak irade geliştirme konusundaki açmazlar aşılamıyor. 

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

5 YIL OLDU HALA MAKET AŞAMASINDA

Ortak Silahlanma İşbirliği Teşkilatı (OCCAR), 5 yıl önce aralarında İngiltere, Belçika, İspanya, Almanya, İtalya ve İspanya'nın olduğu ülkelerin oluştırdığu bir yapılanma olarak doğdu. Avrupa Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE) Uzaktan Kumandalı Hava Sistemi (RPAS) ihalesi için Avrupa merkezli Airbus, Fransa merkezli Dassault ve İtalya merkezli Leonardo firmaları ile bir anlaşma imzalanmıştı. Yapılan çeşitli çalışmaların ardından 2018 yılında ise sistemin maket modeli gösterilmişti.

Süreç 3 yıldır ağır aksak ilerliyor. Bütçe sıkıntısı yeni bir anlaşmayı da mecbur kıldı. OCCAR yürütme idaresi ile ana yüklenici Airbus Defence and Space üst düzey temsilcileri arasında, 15 Temmuz'da yeni bir anlaşma daha imzalandı. Anlaşmaya göre proje için Avrupa Birliği’nden hibe  alınacak. 

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi Haberi Görüntüle

ÜRETEBİLİRLERSE SİSTEMİN ANA DİREĞİ OLACAK

Ortak Silahlanma İşbirliği Teşkilat (Occar), Avrupa'nın gündeminde olan Eurodrone'un gelecekteki herhangi bir savaş havası sisteminin ana direklerinden biri olarak planlandığını belirtiyor. Avrupa düzeyinde kilit teknolojilerin araştırma ve geliştirme aşamasında, Avrupa savunma sanayisine finansal destek sağlayan Avrupa Savunma Fonu EDF, OCCAR’ın Avrupa’nın savunma yeteneklerini önemli ölçüde artırmasını ümit ediyor. 

45 milyon Rus'u öldürecek dehşet senaryosu! Sosyal medya nükleer simülasyonu... Haberi Görüntüle

HEDEF ABD VE İSRAİL'E BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK

16 Temmuz'da Defence News'ta yer alan bir haberde Eurodrone programının Avrupa Birliği’nden 100 milyon euro (118 milyon dolar) hibe desteği aldığı ve Avrupa'nın, Eurodrone projesi ile ABD ve İsrail'e duyduğu insansız hava aracı bağımlılığından kurtulmayı amaçladığı belirtiliyor. Eurodrone'un uçması ve kullanıma başlamasına dair hayaller ise 2028 yılını gösteriyor. Ancak yeni bütçe sorunları ve 27 ülke arasındaki olası anlaşmazlıkların süreci etkileyebileceği ifade ediliyor. 

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

TÜRKİYE UZUN SÜREDİR İHA TEKNOLOJİSİNİ KULLANIYOR

Avrupa Birliği üyesi 27 ülke yıllardır teknoloji geliştirmek için çabalarken, Türkiye İHA ve SİHA'ları uzun süredir sahada. İHA ve SİHA'ları Azerbaycan, Libya ve Suriye'de izleyen Avrupa, Türkiye'nin insansız hava aracı sektöründeki ABD VE İsrail tekelini yıktığını düşünüyor. Batı basınında hemen her gün çıkan haberler de bunun göstergesi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading