Yandex Metrica

9. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış ve kapanış filmleri duyuruldu

9. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış ve kapanış filmleri duyuruldu

Bu yıl 23-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali'nin açılış ve kapanış filmleri belli oldu.

Savunma

06.02.2024, 10:27

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Boğaziçi Film Festivali bu yıl 9. kez gerçekleştirilecek. 23-30 Ekim tarihleri arasında düzenlecek olan festivalin açılış ve kapanış filmleri belli oldu. 

Festivalin açılışı Danis Tanovic imzalı "Not So Friendly Neightbourhood Affair" filmiyle yapılacak. Film, dünya prömiyerini 27. Saraybosna Film Festivali'nde yapmıştı. Bosnalı yönetmen Danis Tanovic, ilk uzun metraj filmi No Man's Land ile "En İyi Uluslararası Film" dalında hem Oscar'ı hem de Altın Küre ödülünün sahibi olmuştu. Saraybosna'da geçen film, zıt karakterlere sahip olmalarına rağmen dost olan Saraybosna'nın en iyi iki köfte ustasının rekabetini anlatıyor.

KAPANIŞ FİLMİ LOUİS WAİN'İ ANLATIYOR

9. Boğaziçi Film Festivali'nin kapanış filmi ise Benedict Cumberbatch ve Claire Foy'un başrolleri üstlendiği, Will Sharpe'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "The Electrical Life of Lous Wain" olacak. Film, kedigillere takıntılı olan ve onların çizimi üzerine uzmanlaşan İngiliz ressam Louis Wain'in hayatını konu alıyor. Film, "espirili" ve "dokunaklı" olarak değerlendiriliyor.

1800'lerin sonundan 1930'lara kadar uzanan film, seyirciyi bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Dünya prömiyerini 48. Telluride Film Festivali'nde yapan film, aynı zamanda ressamın eşi Emily Richardson ile yaşadığı aşkı da beyaz perdeye taşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading