Yandex Metrica

85 milyonu gururlandıran fotoğraf: İşte Milli Muharip Uçak!

Son dakika haberi... Son montaj hattına alındığı açıklanan Milli Muharip Uçağın (MMU) görüntülerini Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir paylaştı.

Savunma

23.01.2024, 20:06

Türkiye, havacılığın çılgın projesi Milli Muharip Uçağa kilitlendi. TUSAŞ tesislerinde birkaç gün önce son montaj hattına alındığı açıklanan 5. nesil uçağın görüntülerini Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir paylaştı. 

Sosyal medya hesabındaki mesajında, "Milli Muharip Uçağımız son montaj hattına girdi!Böylece kritik bir aşamayı daha geride bıraktık! 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Milli Muharip Uçağımızı ilmek ilmek örerek montajını tamamlayıp hangardan çıkaracağız" ifadelerini kullanan Demir'in paylaştığı görüntüler 85 milyon vatandaşı gururlandırdı. 

"Hep söylüyoruz. Bu iş gönül işi! Yüreğimizi ve aklımızı birleştirip bu Kızıl Elma yolculuğunda başarıya ulaşacağız" diyen Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceklerini duyurdu. 

Türk havacılığının 'Kurtuluş Savaşı' olarak görülen kritik Milli Muharip Uçak fotoğrafı ve görüntülerinin önümüzdeki birkaç günün temel gündem maddesi olması bekleniyor. 

Milli Muharip Uçak 18 Mark 2023 günü hangardan çıkarak törenle motor çalıştıracak. 

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

TÜRK HAVACILIĞININ ÇILGIN PROJESİ

Türk havacılığının çılgın projesi Milli Muharip Uçak (MMU) TUSAŞ tesislerinde imâl ediliyor. MMU'nun ilk prototipleri Amerikan General Electric şirketince üretilen F110 motorlarıyla uçacak. 5. nesil milli uçağın ilk uçuşunu 2026 yılında yapması planlanıyor.

18 Mart 2023'te hangardan çıkacak MMU için geçtiğimiz haziran ayında TUSAŞ'a ABD'den 10 adet motor gönderilmişti. Bu motorlardan 6'sı Blok-0 olarak adlandırılan ilk 3 adet prototip MMU'da kullanılacak. 

Milli Muharip Uçağa güç verecek motor projeleri ise en az iki koldan yürüyor. TUSAŞ bünyesindeki TRMotor şirketi, milli uçağın motorunu üretmek için gece-gündüz uğraş verirken aynı zamanda İngiliz Rolls Royce firmasıyla işbirliği yapan Kale Grubu da MMU için motor üretmeye hazır olduklarını vurguluyor. 

MMU motoru için üretime hazır bir diğer şirket ise Türk Motor Sanayii TEI. Firmanın genel müdürü Faruk Akşit, 35 bin pound itiş gücündeki motoru üretecek birikime sahip olduklarını belirterek şunları söylemişti:

"ABD bu uçakları kimseye satmıyor. Biz Raptorların motorunun itiş gücünü verebilecek seviyeye geldik. Milli Muharip Uçak için 35 bin pound güçte bir motor yapabileceğimize eminiz. Kendimize güveniyoruz."

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçağın savunma sanayii için ne anlama geldiğini geçtiğimiz aylarda böyle anlatmıştı.

Afrika ülkesinden AKINCI mesajı: Halkımıza ve Erdoğan'a teşekkürler Afrika ülkesinden AKINCI mesajı: Halkımıza ve Erdoğan'a teşekkürler Haberi Görüntüle

'HEP BUGÜNÜN HAYALİNİ KURDUM'

TUSAŞ tesislerindeki mini törenden fotoğraflar da paylaşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Uçak mühendisi olarak üniversiteye ilk başladığımda böyle bir günü yaşamanın hayalini kurdum. Rabbim'e şükrediyorum ki bu sürecin içerisinde yer aldım. Bu gurur tüm Türkiye'nin!" dedi.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading