Yandex Metrica

7 bin 314 terörist Afrin'e böyle gömüldü: Türk ordusu harekâtın 5. yılını kutluyor

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nın kuzeybatı ucu Afrin kentinin terör örgütü PKK/YPG'den temizlendiği Zeytin Dalı Harekâtı'nı bir kliple yâd etti.

Savunma

23.01.2024, 20:20

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Zeytin Dalı Harekâtı'nın beşinci yılında şehit ve gazileri andı.

MSB'den 20 Ocak 2018'de başlayan harekâtın beşinci yılı dolayısıyla yapılan açıklamada, harekâtı başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin anıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Canları pahasına mücadele eden, ülkemizin ve milletimizin huzuru ve güvenliği için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, harekâta ilişkin verilerin yer aldığı grafik paylaşıldı. 

Buna göre, Zeytin Dalı Harekâtı, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda şehit olan 72 askerin anısına 72 savaş uçağının hava taarruzuyla başladı.

Operasyon, siviller, tarihi yapılar ve ibadethanelere zarar verilmeden uluslararası hukuka uygun ve insan haklarına saygılı bir şekilde tamamlandı.

Zeytin Dalı Harekâtı'nda 7 bin 314 terörist etkisiz, 2 bin kilometrekare alan da güvenli hale getirildi.

20 Ocak 2018 tarihinde başlayan harekât, Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu'nun 18 Mart 2018'de Afrin merkezine girmesiyle birlikte sona erdi. 

Afrin'in ABD destekli teröristlerden temizlenmesiyle birlikte Suriye kuzeyinde Pentagon/CENTCOM tarafından kurulmak istenen terör koridoru planı, kesin biçimde tarihe gömüldü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading