Yandex Metrica
SON DAKİKA

5 ülkeye ihraç edildi, şimdi Beştepe'yi koruyor: 4X4 YÖRÜK envantere girdi

Nurol Makina tarafından üretilen taktik tekerlekli zırhlı araç YÖRÜK, 5 ülkeye ihraç edilmesinin ardından Türkiye'deki ilk görevine Beştepe'de başladı.

Savunma

23.01.2024, 20:58

Türkiye zırhlı kara araçlarında dünyanın en büyük güçlerinden biri haline geldi. Savunma sanayii firmalarının ürettiği değişik tipte zırhlı araçlar hem onlarca ülkeye ihraç ediliyor hem de güvenlik güçleri tarafından da kullanılıyor.  

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullanıma aldığı yerli zırhlı araçların sonuncusu, Nurol Makina tarafından tasarlanıp üretilen YÖRÜK oldu. YÖRÜK 4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, Türkiye'de ilk kez güvenlik güçlerinin envanterindeki yerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı envanterine katılan YÖRÜK 4X4, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve dışındaki görevlerde kullanılıyor. 

YÖRÜK 4X4, yüksek mobilite ve sürat özellikleriyle konvoyun önemli parçalarından biri oldu. Başkanlığın kullanımına sunulan YÖRÜK 4X4'ün üzerinde ASELSAN tarafından üretilen SARP ZAFER Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi yer alıyor.

Türkiye Amerika'ya savaş gemisi satabilir: Çin'e karşı tablo çok kritik Haberi Görüntüle

AĞIR SİLAHLARLA 120 KM HIZ 

Şimdiye dek 5 ülkeye ihraç edilen YÖRÜK'ün Türkiye'deki ilk görevi Beştepe oldu. 

Emniyet güçleri ve askeri birliklerin kullanımı için tasarlanan YÖRÜK 4X4, kullanıcısına, hafif zırhlı araç sınıfında en üst seviye mobilite ve koruma performansı vadediyor. Araç, kullanıcı isteklerine göre değiştirilebilir yüksek seviyede balistik ve mayın/el yapımı patlayıcı koruması sağlıyor.

YÖRÜK 4X4, modüler tasarımı sayesinde yüksek yoğunluklu çatışma ortamlarında muharip, personel taşıyıcı, hava savunma ve keşif aracı gibi roller üstlenebiliyor.

Saatte 120 kilometrenin üzerinde seyir hızına çıkabilen, ağır yük taşıyabilen araç, 7,62 ve 12,7 milimetre makineli tüfek, 40 milimetre bomba atar, hava ve tanksavar gibi silah sistemleriyle donatılabiliyor.

8 ton ağırlığa, yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip YÖRÜK 4X4, 11 kişiye kadar personel taşıyabiliyor.

Nurol Makina, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için YÖRÜK 4X4'ün pikap versiyonunu da geliştirdi.

Karadeniz'de 100 km menzildeki hedefe 2 füzeyle tam isabet! Baykar... Haberi Görüntüle

Selçuk Bayraktar gururla paylaştı: Çıtayı çok daha yükseklere taşıyacağız Haberi Görüntüle

ZIRHLI ARACIN YILDIZI PARLIYOR 

İlk kez IDEF-2017'de sergilenen YÖRÜK 4X4, henüz tasarım aşamasındayken birçok ülkenin dikkatini çekti ve sipariş aldı.

Nurol Makina, YÖRÜK 4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç için Avrupa'nın da aralarında bulunduğu farklı coğrafyalardan 5 ülkeyle sözleşme imzaladı.

Araçların üretim ve teslimatlarını sürdüren Nurol Makina'nın elinde yüzlerce YÖRÜK 4X4 siparişi bulunuyor. Şirket, farklı coğrafyalardaki ihtiyaçlara yönelik olarak yeni ihracat görüşmeleri yürütüyor.

YÖRÜK, Endonezya'daki G20 Zirvesi sırasında da güvenliği sağlamıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading