Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

300 milyon dolara 18 adet SİHA alacaklar! TB2 bütçesi parlamentoda onaylandı

300 milyon dolara 18 adet SİHA alacaklar! TB2 bütçesi parlamentoda onaylandı

Türk SİHA'larının dünya turu devam ediyor. Romanya Meclisi, 18 adet Bayraktar TB2 satın alımı için 300 milyon dolarlık bütçe teklifini kabul etti. Polonya'da ise TB2 teslimatı heyecanla bekleniyor.

Savunma

01.02.2024, 06:41

Türk SİHA'larının dünya yolculuğu sürüyor. Yeryüzünde en çok kullanılan silahlı insansız hava aracı olma unvanını açık ara elinde bulunduran Bayraktar TB2'lere bir ülkeye daha ihraç ediliyor.

Romanya, 18 adet SİHA'dan oluşan 3 filo TB2 satın alacak. Yer istasyonları ve eğitim-destek paketiyle birlikte Baykar şirketine ödenecek 300 milyon dolarlık ödenek Romanya Parlamentosu'nda onaylandı. 

Romen medyasında yayınlanan bilgilere göre Meclis Savunma Komitesi Başkanı Laurentiu-Dan Leoreanu ile Senatör Nicoleta Pauliuc imzasıyla yayınlanan belgede Bayraktar TB2 alımı için 300 milyon dolar ödenek ayrılması karara bağlandı. Böylece 1 Eylül'de Romanya Savunma Bakanlığı tarafından Meclis'e iletilen teklif komisyon tarafından kabul edilmiş oldu. 

Bakanlık teklif metninde Bayraktar TB2'lerden şu ifadelerle bahsedildi: "Sözkonusu İHA sistemleri Kara Kuvvetleri bünyesinde operasyonel ortamda hareket eden ve gerçek zamanlı olarak sürekli veya uzun süreli bilgi desteği sağlayan, hedefe aynı anda angaje olabilen, hava araçlarına karşı tehdit unsurlarını bertaraf edecek kabiliyette olacaktır." 

Bükreş yönetimi, ordunun 2040 yılına kadar dönüşüm ve yenilenme planı kapsamında, aynı zamanda NATO savunma planları çerçevesinde SİHA alımına ağırlık verileceğini belirtiyor. Romanya ordu birimleri, satın alınacak SİHA'ların muharip unsurların cephedeki bekalarını artırmaya katkı sağlayacağını kaydediyor.

400 milyar dolarlık asker pazarı: Savaşmak isteyene alternatif çok Haberi Görüntüle

POLONYA'DA BAYRAKTAR HEYECANI 

Öte yandan geçtiğimiz yıl Baykar'a 24 adet SİHA siparişi vererek tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken Avrupa Birliği ve NATO ülkesi Polonya, çok yakında TB2'lere kavuşuyor. 4 filo Bayraktar TB2 satın alımı için Baykar'a yaklaşık 270 milyon dolar ödeyecek Varşova yönetimi, bugünlerde SİHA'ların heyecanını yaşıyor. 

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, sosyal medya hesabında TB2 klibi paylaşarak 'Geliyorlar' diye yazdı. Polonya Savunma Bakanlığı ise bu mesajı tekrar paylaştı ve "Beklemede kalın" notunu yazdı. 

Teslimata ilişkin ilk duyuruyu Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz geçtiğimiz günlerde yapmış ve şunları yazmıştı:

"Bayraktar TB2 İHA'lar ekim ayı içerisinde Polonya ordusuna katılacak. Bu İHA'ların gerçekte nasıl performans gösterdiğini gözlemliyoruz ve gerçek savaş Silahlı Kuvvetlerin modernizasyonunda çok önemli bir unsur." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading