Yandex Metrica

3. Dünya Savaşı'nı kim kazanır? Rusya-Çin ittifakı ABD'nin askeri gücünü katlıyor

3. Dünya Savaşı'nı kim kazanır? Rusya-Çin ittifakı ABD'nin askeri gücünü katlıyor

Ukrayna, Baltıklar ve Tayvan ekseninde yükselen savaş sesleri gün geçtikçe daha yakından duyulmaya başladı. Süper güçler arasında patlak vermesi muhtemel bir savaş öncesi ABD, Çin ve Rusya ordularının ne durumda olduğuna göz atalım.

Savunma

25.04.2024, 02:28

Baltıklar, Karadeniz ve Güney Çin Denizi'nde dünya devlerinin artan rekabeti bir savaşa evrilirse kazanan hangi ülke olur? Milyonlarca kişi '3. Dünya Savaşı'nın ne zaman çıkabileceğini merak ediyor. 

ABD ile Çin arasındaki muhtemel bir savaşta belirleyici gücün Rusya olacağına dikkat çekiliyor. Çünkü Moskova ile Pekin, Washington'a karşı askeri güçlerini birleştirdiğinde işler Amerika açısından hiç de kolay olacak gibi görünmüyor. 

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

KİMİN NE KADAR ASKERİ VAR?

Amerika Birleşik Devletleri'nin bir savaş durumunda görev almaya hazır muharip kuvveti 1 milyon 400 bin civarında. Rusya'nın ise yaklaşık 1 milyon askerinin bulunduğu sanılıyor. Bu rakam Çin'de çok daha fazla: Tam 2 milyon 185 bin! Olası Pekin-Moskova işbirliği durumunda Kızıl İttifak'ın asker sayısı 3 milyon 200 bine ulaşacak. Bu rakam ABD'nin asker sayısının iki katından fazla. 

Türk roketiyle uzayda '300' sesleri: Delta-V Sors'un sır menzilini paylaşmıyor Türk roketiyle uzayda '300' sesleri: Delta-V Sors'un sır menzilini paylaşmıyor Haberi Görüntüle

KİMİN NE KADAR UÇAĞI VAR?

Havacılık devi ABD'nin elinde 13 bin 200'den fazla savaş uçağı bulunduğu sanılıyor. Rusya'nın 4 bin 144, Çin'in ise 3 bin 260 adet muharip uçağı bulunuyor. Rusya ile Çin'in savaş uçağı toplamı 7 bin 400'ü aşıyor. 

TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında: Tek depoyla Gölcük'ten New York'a seyir TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında:... Haberi Görüntüle

KİMİN NE KADAR TANKI VAR?

Kara savaşında belirleyici faktör olan tank sayısında Kızıl İttifak açık ara önde. ABD'nin 6 bin 100'ü aşkın ana muharebe tankı bulunurken Rusya'nın envanterinde 13 binden fazla tank bulunuyor. Çin ise 3 bin 205 kadar tanka sahip. Rusya ile Çin ittifakı durumunda her iki ülkenin cepheye sevk edilmeye hazır durumda 16 bin 205 tankı bulunuyor. Tank konusunda Pekin ve Moskova, Washington'un 3 katı kadar avantaja sahip. 

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

KİMİN NE KADAR SAVAŞ GEMİSİ VAR?

ABD'nin durumu savaş gemileri konusunda da Kızıl İttifak'ın gerisinde. Pentagon envanterindeki 490 adet savaş gemisine karşılık Rusya'nın 603, Çin'in ise 777 adet gemisi bulunuyor. Moskova ve Pekin'in toplam gemi sayısı 1400'e yakın. Savaş gemisi konusunda da Kızıl İttifak, ABD'yi yaklaşık 3'e katlıyor. 

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

KİMİN NE KADAR NÜKLEER BOMBASI VAR?

Savaşın kaderini değiştirebilecek stratejik nükleer bomba konusunda taraflar arasında 'dehşet dengesi' mevcudiyetini koruyor. Açıklanan bilgiler kapsamında ABD'nin en az 6 bin 800 adet nükleer bombası bulunuyor. Buna karşılık Rusya'nın elinde ise en az 7 bin adet nükleer bomba var. Çin envanterinde ise 270 kadar radyoaktif bomba olduğu sanılıyor. Olası Moskova-Pekin ittifakı, nükleer silah konusunda da Washington'u geçiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Loading